Hoppning
11 april 2018 15:19

Uppvärmning med Guerdat i topp – svenskarna kände på banan

VärldscupfinalPå arenan i Bercy, Paris, har värlscupfinalisterna ridit uppvärmningsklass. Det blev schweizisk seger efter att Steve Guerdat lagt in gasen med sin andrahäst.

Uppvärmning med Guerdat i topp – svenskarna kände på banan
Douglas Lindelöw och Zacramento i uppvärmningsklssen.

Traditionen har bjudit att världscupfinalisterna kommit in i mer träningslika tröjor och jackor med hästarna au naturel, oflätade. I år är formatet ändrat, till dagens klass har det sålts biljetter för publik som en ordinarie klass på 1,45 m med två faser. Av de 35 ryttarna hade bara sex stycken två kvalade hästar.

Publiken fick se 15 av dem hoppa några hinder och sedan utgå, ytterligare sex red full bana men lite långsamt och 14 stycken satte felfria rundor och satsade för seger.

De svenska ryttarna Henrik von Eckermann med Toveks Mary Lou och Douglas LindelöwZacramento fanns med i gruppen som valde att hoppa några språng och sedan utgå.
– Mary Lou kändes lugn och fin, jag red ungefär halva banan, allt kändes faktiskt toppen, jag är alltid taggad så det är bra läge nu, var Henrik von Eckermanns kommentar efter ritten.
Han har hedersuppdraget att sköta dragningen tillsammans med hemmaryttare Roger-Yves Bost.

Ridsport
Henrik von Eckermann med Toveks Mary Lou.

Enligt Douglas Lindelöws tränare Agneta Lindelöw gick uppvärmningen helt enligt plan för Zacramento och Douglas.

Ridsport
Douglas Lindelöw och Zacramento i uppvärmningsklssen.

Genomgående har ryttarna berömt både värmningsförhållanden och arenan. Själva klassen vanns av Steve Guerdat med reservhästen Alamo precis före en alltid snabb Daniel DeusserCornet.

Ridsport
Svensksamling med Lennart Lindelöw, Henrik von Eckermann och förbundskapten Henrik Ankarcrona. Foto: Roland Thunholm

 

Film från uppvärmningsklassen: Klippet startar med Steve Guerdat/Bianca och direkt efter kommer Henrik von Ackermann/May Lou. Kör fram till 1:02:00 för att se McLain Ward/HHAzur och efter det Douglas Lindelöw.

Resultat
Samtliga start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden