Hoppning
18 januari 2018 15:27

Dubbla världscuper med svenska hoppryttare i helgen

VärldscuphelgI helgen är det svenskt på dubbla världscuper i hoppning. Några hoppar i Europa medan en duo fortsätter att hoppa i Förenade Arabemiraten.

Dubbla världscuper med svenska hoppryttare i helgen
Douglas och Zacramento lär vara laddade för att ta poäng i Leipzig. Arkivbild: Roland Thunholm

Två världscuper i hoppnings stundar: Dubai på lördag och Leipzig på söndag. Tävlingarna drar igång i dag med svenskt på startlistorna. Henrik von Eckermann och Evelina Tovek hoppar vidare i Förenade Arabemiraten. Henrik har placerat sig gång på gång hittills under tävlingsturnén, som nu alltså har angjort Dubai där världscupen avrundar den femstjärniga tävlingen på lördag.

I Leipzig, där omgång 10 av 13 i världscupen går, finns fyra hoppryttare på plats. Douglas Lindelöw och Peder Fredricson har nya poäng i världscupen i sikte. De har svenskt sällskap på meetinget av Stephanie Holmén och Mathilda Karlsson.

18 ryttare från den västeuropeiska ligan får hoppa finalen i Paris i vår. Leder gör Henrik von Eckermann. Peder Fredricson ligger på plats 19 och Douglas Lindelöw på plats 24.

Håll koll:
Leipzig – arrangörens sida
Start- och resultatlistor
Livesändning Clip My Horse
Livesändning FEI TV

Dubai – arrangörens sida
Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden