Dressyr
12 april 2019 06:00

Seger i internationella GP-debuten för svenska ekipaget

PremiärsegerVeckans tävlingar har precis dragit igång. Malin Wahlkamp-Nilsson såg till att det omedelbart blev en Grand Prix-seger för svensk del – dessutom i Eddienis internationella debut på nivån.

Seger i internationella GP-debuten för svenska ekipaget
Malin Wahlkamp-Nilsson slog till med seger. (Arkivbild) Foto: Roland Thunholm

En rad svenskar är på plats i Nieuw en Sint Joosland, Nederländerna, och i de trestjärniga klasserna blev det snabbt en svensk Grand Prix-seger. Malin Wahlkamp-Nilsson, som arbetar hos Patrik Kittel, red hem segern med internationella GP-debutanten Eddieni (KWPN f-09 e Johnson-Negro, uppf E Dumore). De belönades med 72,043 procent och slog inte mindre än 31 konkurrenter.

– Vi är så nöjda. Det var hästens debut utomhus och internationellt.
– Piaff och passage var bra, jag är nöjd med saxen och piruetterna, säger Malin till förbundet och berättar att hon har ridit japanskt ägda Eddieni sedan i maj.

I GP:n för U25 gick Lina Jönsson och Quentin in på fjärde plats på 69,359 procent. Emma Jönsson med Donizetti 39 blev sexa på 68,385 procent och just efter landade Beata Söderberg med Harmonys Fiorano på 68 procent jämnt.

Resultat

Hon fick drömjobbet som första­beridare hos Patrik Kittel. Många år senare jobbar ­Malin Nilsson kvar på anläggningen i Tyskland och målet, en fast plats i landslaget, rycker närmare. Ridsport besökte Malin mitt i drömmen – läs reportaget här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden