Hoppning
19 oktober 2022 16:10

Svårare att ta sig till OS

OS i Paris 2024FEI vill höja kvalhöjden inför OS i Paris 2024. Beslut fattas vid årsmötet om mindre än en månad.

Svårare att ta sig till OS
Marlon Modolo Zanotelli och Edgar under OS i Tokyo. Foto: Dirk Caremans

OS-kvalsystemet till Paris 2024 är tillsammans med rekommendationerna från Equine Ethics & Wellbeing Commission gällande samhällets acceptans av ridsporten de stora diskussionsämnena när FEI håller årsmöte i Kapstaden den 10-13 november. Som Ridsport tidigare har rapporterat är ett av förslagen att ordföranden i Ground Jury ska kunna avbryta en pågående ritt, om den anses strida mot hästvälfärden. Beslutet ska vara definitivt och utan möjlighet att överklaga.

Gällande OS i Paris är FEI:s förslag att lagtävlingen ska gå före den individuella.Vid OS i Tokyo var det tvärtom. Förslaget från hoppkommittén är att endast resultat i Grand Prix, Nations Cup eller världscupen på lägst 1,55-nivå, istället för 1,50, ska räknas som kval. Särskilda OS-kvaltävlingar kommer inte längre att tillåtas.

Gällande OS-rankningen är förslaget att endast tävlingar som även räknas för Longines världsrankning ska kunna tillgodogöras. Fördelningen av poängen ska dessutom justeras så att tävlingar med få startande ska ge färre poäng.

Förslag på regeländringar i hoppning inför OS i Paris

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden