Sverige
29 april 2014 18:20

Ryttareliten kan fortsätta

Succéserien Ryttareliten har engagerat tittarna och önskan om en uppföljning är stor. SVT:s Peter Nyrén, som är ansvarig programbeställare, kan berätta att de funderar kring en uppföljare.

Ryttareliten kan fortsätta

Uppvaktningen efter Ryttareliten har varit stor. Via sociala medier och den namninsamling som startats har beskeden från tittarna varit klara: en till säsong önskas. Från SVTs håll har det tidigare hetat att det inte funnits några planer på en uppföljning. Men än är inte hoppet ute.

 

– Vi hade inga planer på att den här serien skulle komma tillbaka utan har sett den som en engångsserie där vi kommer in i folks liv och följer dem på det här sättet. Men med framgången som serien haft och engagemanget som visas har vi börjat fundera på hur vi ska följa upp det, säger Peter Nyrén till Ridsport.

 

Men att hoppas på en Ryttareliten 2, där vi får fortsätta följa familjerna Bratt-Fredricson, Haid-Bondergaard och bröderna Zetterman, är kanske att hoppas på för mycket.

 

– Det kommer inte att bli någon ny serie med samma huvudpersoner som startar omedelbart. Men vi vill fortsätta prata om och hitta andra sätt och titta på nya idéer. Det är en rätt stor grej att göra tv på det här sättet. Det tar lång tid, vi följde de här personerna i ett år. Kanske att vi ska hitta ridsport-tv som går lite kvickare till, säger Peter Nyrén.

 

Just nu finns det inga beslut varken åt det ena eller andra hållet men det stora engagemanget har i alla fall fått SVT att tänka om.

 

– Vi har blivit påverkade av att vi såg vilken anklang den här serien fick. Vi är glada för engagemanget. Men det är inte säkert att det blir en ridsportserie, det finns många starka intresseområden.

 

Lisen Lindahl som producerat serien hoppas såklart på en fortsättning men har inte fått några besked.

 

– Det där brukar vara lite långa beslutsvägar. Det är bara en förhoppning. Serien var ju jättebra och vill tittarna se mer så finns det mer att berätta. Berättelser tar ju aldrig slut. Oavsett om det är inom ridsporten eller en annan sport så bär alla människor på en massa berättelser. Skulle man fortsätta filma samma personer så skulle man kunna gå djupare in på lite av det de redan berättar och i sporten, säger Lisen Lindahl.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden