Träningstips
2 december 2014 08:30

Studshoppning för starkare bakdel och rygg

Studshoppning är ett bra sätt att stärka hästens rygg och bakdel. Hindren behöver inte vara särskilt höga. Kryss hjälper dig och hästen att rida rakt på och hitta rätt linje.

Studshoppning för starkare bakdel och rygg

Genom att rida studshinder på voltlinjer passar du dessutom på att arbeta med hästens mjukhet i sidorna. Bygg tre hinder med kort studsavstånd, 3 meter brukar vara lagom till en normalstor ridhäst. Hästen ska kunna hoppa med bra flyt, men avståndet ska ändå vara så kort att den måste ta i.

Rid övningen som en intervallövning.  Fem varv kan vara lagom till en början. Ge sedan hästen en skrittpaus på några minuter. Byt varv för varje intervall. Första gången du gör det här kan fyra intervaller vara lagom om hästen är i normal kondition. Öka sedan på antal varv och antal intervaller allt eftersom hästen blir starkare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden