Hoppning
11 mars 2015 17:11

Henk Nooren hoppar av

Henk Nooren lämnar uppdraget som tränare för det svenska hopplandslaget. Holländaren är en av nyckelpersonerna bakom svensk hoppsports framgångar som landslagets tränare sedan 2013 samt under en period i början på 2000-talet.

Henk Nooren hoppar av
Henk Noren, här på VM 2014, lämnar uppdraget som tränare för svenska hopplandslaget på grund av tidsbrist. Roland Thunholm

– Jag har ett uppdrag närmaste året med en ryttare som innebär att jag reser och är uppbunden minst två veckor varje månad, förklarar Henk Nooren på ridsportförbundets webbsida.

Med svenska hopplandslagets ryttare baserade runt om i Sverige och i Tyskland är det svårt att samla alla i gemensam träning. Det innebär att Nooren måste träffa ryttarna en och en eller i mindre grupper. Då räcker hans tid inte för att göra ett bra jobb och därför avstår han hellre men utesluter inte att ett samarbete kan bli aktuellt i framtiden.

Enligt förbundskapten Sylve Söderstrand har Henk  haft stor del i de svenska framgångarna under de senaste 15 åren och hjälpt till med lagbygge, träning och fokus. Sylve tycker att beskedet känns tungt men han har full respekt för holländarens resonemang.

– Vi har rutinerade ryttare som har sina tränare och upplägg på hemmaplan, och nu får vi ta vara på den erfarenhet och rutin som finns i laget för att fortsätta satsningen på den här säsongen och mot Rio. Det blir ett annat upplägg än vi planerat, men jag har fullt förtroende för att vi tillsammans har kraften att klara säsongen framgångsrikt, säger Sylve Söderstrand på SvRF-webben.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden