Dressyr
10 januari 2016 17:13

Ny ryttare på Biggles

Kristian von Krusenstierna, som har tävlat Biggles 1015 sedan 2010, lämnar över hingsten till young ridern Lina Dolk.

Ny ryttare på Biggles
Efter fem år tillsammans lämnar Kristian von Krusenstierna över Biggles till young ridern Lina Dolk (arkivbild). Kim C Lundin kim@witnet.se

– Jag tog beslutet under den gångna hösten, tillsammans med Biggles ägare och uppfödare familjen Lundberg Persson, att 2015 skulle bli mitt och Biggles sista år tillsammans, säger Kristian i ett pressmeddelande.

– Med tanke på Biggles fina kondition och status känns det väldigt roligt att han får fortsätta att tävla, vilket han älskar. Det är också glädjande att kunna ge en ung ryttare chansen att utveckla sig tillsammans med en etablerad Grand Prix-häst. Lina rider honom väldigt bra så jag ser verkligen fram emot fortsättningen.

Lina har spenderat flera dagar på Ågesta och lärt känna den 18-årige Biggles (e Briar-Krevad) och fått alla tänkbara tips från Kristians hästskötare och Biggles ständige följeslagare Karin Holmqvist. Biggles flyttar till Brolöten där han och Lina kommer att tränas av Emelie Brolin.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden