Körning
26 juni 2013 16:30

Mästarens sista show

När Tomas Eriksson körde in på Aachens arena på onsdagens eftermiddag var det 30:e gången han startade den anrika tävlingen. Men tävlingen är också hans sista körtävling.

Mästarens sista show
Tomas Eriksson har valt att avsluta sin långa karriär i Aachen. På onsdagen påbörjade han sin sista tävling.

– Ja, det är sant. Det är 30:e gången jag tävlar i Aachen. Så nu är det dags att sluta, säger den meriterade fyrspannskusken som bor i Båstad.

Han har otaliga mästerskapsmedaljer på meritlistan. Dessutom har han vunnit Aachens tävling fyra gånger. Men tidigare i år kom beskedet att han slutar sin framgångsrika karriär om inte en större sponsor går in och stöttar det kostsamma tävlandet. 
– Det känns både bra och dåligt att sluta. Men nu är det dags att göra lite andra saker, säger 51-åringen.
– Jag kommer inte att ha några problem med att fylla min tid. Det är många projekt på gång, en del av dem har med körning att göra.

Under årets tävlingar i tyska Aachen kör han inte för seger. Han har redan börjat att avveckla sin verksamhet. Onsdagens dressyrprov var stabilt, även om det var lite oro i spannet då och då. Resultatet blev drygt 52 straff.
– Jag är nöjd med både resultatet och med hur hästarna gick, säger Tomas Eriksson som ser fram mot att få ge sig ut i maratonkörningen på lördag.
– Det är jättefina hinder, men det är det alltid här, säger han. 

Läs mer om Tomas Erikssons beslut att lägga pisken på hyllan.

Resultat, onsdagens dressyr
Program och startlistor
Webb-tv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden