Körning
14 augusti 2014 19:15

Bra start för Lena Elander

Lena Elander, Salaorten, med elegante fuxen Zatijn tog en rejäl ledning i enbetsklassen häst när SM i körning inleddes med dressyrprovet. Alla fem domarna hade Lena i topp och resultatet blev fina 45,06. God marginal till tvåan Maria Henriksson som kör för samma klubb.

Bra start för Lena Elander
Salaortens Lena Elander visade storform direkt när årets SM i körning i dag inleddes på Skogsborg utanför Götene. Hon tog ledningen efter dressyren med god marginal. Hästen heter Zatijn.

I ponny enbet är det ännu en gång Lilleruds Karin Söderqvist och Why me som kopplat greppet på övriga konkurrenter och gått till ledning på 49,66.

Den här gången har Karin lämnat nordsvenske Lukas hemma och fokuseringen på en SM-titel i ponnyklassen är total. Sedan ska ekipaget vidare mot nästa mål – en riktigt bra placering i ponnyekipagens eget VM.

Fler fina insatser gjorde i ponnyklasserna. Är det kanske Gunlög Frost i ponny par som ska ta hem ännu en SM-framgång till sin klubb Skånska Körsällskapet. Hon har inlett bra i alla fall, 50,62 straff och alla utom domaren Gun Hagring hade henne som etta.

Juniorer och young drivers är också i full gång på banorna vid Skogsborg utanför Götene. Linnea Kristiansen i topp bland juniorerna och Emma Gustavsson i topp bland young drivers. Inte oväntat men härliga formbesked från två unga kuskar som snart ska köra ett Europamästerskap.

Det gäller att ligga på max 50 straff om man vill ha en bra position inför de övriga grenarna och chans på SM-medalj. Alla kuskar i topp har också fattat detta och levererat. Inte minst i parklassen häst, där Camilla Ahlberg toppar på 49,20 före SM-veteranen Yngve Käll.

Två fyrspann finns på plats i Skogsborg. Tomas Eriksson som kör för sitt 17:e SM-tecken och så Johan Dengg som matchar honom. Efter dressyren är Tomas i topp.

I morgon fortsätter SM-dagarna med dressyrprov för den medelsvåra klassen och för kuskar med funktionsnedsättning. Det är den sistnämnda klassen som har SM-status, de medelsvåra skaffar sig rutin inför kommande mästerskap.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden