Körning
15 augusti 2014 20:10

Många fina körningar

SM i körning gick i dag in på andra omgången av dressyren. Det handlade om SM-klass för kuskar med funktionsnedsättning och en medelsvår klass med ett riktigt laddat gäng.

I SM-klassen tog Oskarshamns Arne Bjurling täten efter en körning som gav utmärkta 54,33. Arne kör en haflingervalack, Staccato S, och fick bland annat coachning av den regerande svenska mästaren i parkörning, Eva Ottosson, före sin start. Alla domarna hade också Arne som klar etta. Nu ska han hålla undan för resten av gänget i klassen i två tuffa delgrenar till.

Många fina körningar gjordes av de medelsvåra kuskarna. Inte minst av Vinslövs Catarina Eneroth som sista stund fick stryka sin svårklasshäst Kenzo men som kom igen och vann enbetsklassen häst med fina stoet Cynthia.

Många riktigt bra ponnyekipage var på banan även i dag. Barbro Holm från Salaorten vann enbetsklassen med C-ponnyn Dinky Toy. Två var Perstorps Helen Norrback med fina gula stoet Sayonara. Dessa två ekipage var de enda som höll sig under det magiska 50-straffstrecket och de jagas nu främst av Skånska Körsällskapets Lars-Peter Holmlund.

I morgon, lördag, väntar maratonkörning för samtliga ekipage.

– Det blir tufft men jag gillar banan, kommenterar Marie Nilsson från Skånska Körsällskapet. Marie var inte nöjd med sin dressyrkörning, nu ska det resultatet kompenseras upp av en riktigt bra maraton med new forestarna Calle och Cliff.

Läs även
Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden