Ponny
26 november 2013 14:01

Upprop mot SM-regler för kategori B i hoppning

Vid den gångna helgens ponny-SM på Grevagården var tolv ekipage i kategori B felfria genom samtliga klasser. Fyra fick rida omhoppning om medaljer, övriga fick ingenting.

Upprop mot SM-regler för kategori B i hoppning
Guldmedaljörerna Sofie Ekestubbe, Kajsa Björe och Klara Hammarström. Anna-Lena Bergqvist

– Det kan inte fortsätta så här. Vi vill ha samma regler för kategori B som för kategori C och D. I de större kategorierna sker stilbedömning i den andra SM-klassen i det enda syftet att avgöra startordningen i finalen. I kategori B är stilen avgörande för hela mästerskapet, säger Christian Franzetti som dragit igång ett upprop med målet att förändra regelverket.

– Vi har på 15 timmar fått över 170 namnunderskrifter från ryttare och föräldrar inom samtliga kategorier och även från tränare. Vi är inte emot stilbedömning men den ska inte avgöra. Vi vill ha förändring så att kategori B får samma regler som övriga kategorier, säger Christian till Ridsport. 

Läs debattinlägget från föräldrar och tränare  HÄR. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden