Sportnytt
17 juli 2019 20:52

Aachen är igång – svenska placeringar på hoppbanan

CHIO AachenFrån en hästfest till en annan - på tisdagen mjukstartade hoppningen och idag var det dags för klasser på de högsta hinderhöjderna. De svenska ryttarna har tagit en del placeringar, och för fyrspannskusken Fredrik Persson är dressyrtestet nu avklarat.

Aachen är igång – svenska placeringar på hoppbanan
Angelie von Essen tog en placering i 1,50 med Daniel. Arkivbild: Roland Thunholm

I den inledande tidshoppningen på onsdagen över 1,45-hinder, med 49 ekipage till start, tog sig tre svenskar in på placering – bäst gick det för Henrik von Eckermann och 9-årige valacken Forever (e Tangelo van de Zuuthoeve-Chin Chin), som slutade sexa. Evelina Tovek var tia med Winnetou de la Hamente Z och Peder Fredricson knep den sista placeringen som nummer 13 med Zacramento.

I 1,50-klassen var Angelie von Essen sjua med Daniel, men när dagens högsta klass avgjordes – en 1,60 – fanns ingen svensk på placering. Bäst gick det för Peder Fredricson och Catch Me Not S, som fick ett nedslag i grundomgången.

I fyrspannskörningen kom Fredrik Persson som ensam svensk till start med sitt spann. Han ligger på 14:e plats av 25 inför fortsättningen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-