Nyheter
22 april 2020 11:35

Aachen ställs in – bjuder in till digital upplevelse

InställdCHIO Aachen 2020 skulle ha ägt rum 29 maj till 7 juni, men nu ställs stortävlingen in för första gången någonsin. Nytt datum är satt 2021. En liten tröst i mörkret är att en variant på årets upplaga kommer att kunna upplevas digitalt.

Aachen ställs in – bjuder in till digital upplevelse
CHIO Aachen är en av de tävlingar som ryttarna drömmer om att få rida. Foto: CHIO/Michael Strauch

Så kom det definitiva beslutet till sist – årets upplaga av en av ridsportens absoluta stortävlingar, CHIO Aachen, ställs in. Det har hållits tävlingar i Aachen sedan 1920-talet, med uppehåll under krigsåren 1940-1945, och detta är första gången sedan dess som tävlingarna har ställts in.

– Detta var ett mycket känslomässigt och svårt beslut att fatta, säger Michael Mronz, chef för General Manager of the Aachener Reitturnier GmbH, i ett pressmeddelande.

Varje år besöker cirka 350 000 människor från hela världen den tio dagar långa tävlingen. Alla som köpt biljetter till årets upplaga får nu möjlighet att byta in sina biljetter mot nästa års upplaga som är planerad till 25 juni till 4 juli.

Helt snuvade på upplevelsen blir dock inte alla som drömt om Aachen i år – tävlingsarrangören planerar att bjuda in till en virtuell version av CHIO Aachen 2020. Fler detaljer kommer inom kort.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden