Sverige
29 mars 2019 19:00

Ågesta gård och ridskola utsett till Årets Hästföretag

UtmärkelseFör andra gången utses Årets Hästföretagare av Hästföretagarforum. Årets pris går till Ågesta gård och ridskola AB, där Kristian von Krusenstierna är en av dem som driver verksamheten.

Ågesta gård och ridskola utsett till Årets Hästföretag
Ågesta gård och ridskola AB har utsetts till Årets Hästföretag. Kristian von Krusenstierna ska ta emot priset på 50 000 kronor. Foto: Natalie Lindholm

LRF Häst, LRF Konsult, HNS och HRA ingår i Hästföretagarforum, som nu har utsett Årets Hästföretag. Utmärkelsen utses via nomineringar vrån Hästdelegationens ledamöter, och en jury med representanter från LRF Häst, HNS, LRF Konsult och Hästnäringens Riksanläggningar valde i år ut Ågesta Gård och Ridskola AB till Årets Hästföretagare. Priset är ett utbildningsstipendium värt 50 000 kronor, och tanken med priset är att lyfta fram goda exempel på framgångsrika hästföretagare som också är bra förebilder och kan inspirera andra.

Ågesta gård och ridskola AB driver ridskola med över 60 hästar, en ridsportbutik, café, dressyrstall, vattenträning och konferansverksamhet. Kristian von Krusenstierna är den som kommer att ta emot utmärkelsen när den delas ut vid Hästföretagarforum den 4 april, där han även kommer att hålla ett seminarium där han berättar om företagets resa och framtidsplaner.

Ågesta gård och ridskola ses som en förebild inom hästnäringen.
– Företaget är ett utmärkt exempel på när ett diversifierat landsbygdsföretagande utgör en framgångsrik verksamhet i en tätortsnära miljö, säger LRF Hästs verksamhetsledare Erica Lindberg i ett pressmeddelande.

Hela familjen är engagerad i verksamheten

Gården har varit i familjens ägo sedan 1910-talet, hästverksamheten kom in på gården under 60-talet och på 70-talet startades ridskolan. Hela familjen von Krusenstierna är engagerade i verksamheten, och Kristian von Krusenstierna säger att de alla gillar utveckling och nya projekt.
– Utmärkelsen är ett fint kvitto på att vi gör rätt saker och sporrar förstås till fortsatt utveckling, säger Kristian i pressmeddelandet.

Utöver Kristian arbetar även syster Anna i företaget, samt deras respektive Linda och Joachim. Även mamma Margaretha arbetar i verksamheten, samt ytterligare ett tiotal anställda.

Fakta

Motivering till Ågesta gård och ridskola som Årets Hästföretag 2019:

Med fokus på hållbarhet för hästar, människor och miljö visar Ågesta Gård och Ridskola AB ett nytänkande utöver det vanliga. Företaget är ett utmärkt exempel på när ett diversifierat landsbygdsföretagande utgör en framgångsrik verksamhet i en tätortsnära miljö. På ett långsiktigt och innovativt sätt har företaget löpande utvecklats genom att ständigt skapa nya attraktiva erbjudanden till sina kunder och bättre förhållanden för sin personal. På Ågesta erbjuds besökaren upplevelser som kännetecknas av god hästhållning, värdefull och jämlik rekreation för alla, biologisk mångfald samt ett gott affärsmannaskap.

Expandera

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-