Fälttävlan
5 oktober 2018 16:42

Albert V charmade domarna

Breeders TrophyMalin Josefsson red ännu en familjeuppfödning till seger i Breeders Trophy i Flyinge på lördagen. Den här gången var det Albert V som vann championatet för 4-åringar.

Albert V charmade domarna
Malin Josefsson red Albert V till seger i 4-åringarnas championat 2018. Foto: Anna Johannesson

4-åringarnas Breedersfinal gick i debutantklass och de 13 startande hästarna bedömdes av förbundskapten Fredrik Bergendorff, Anne Persson i svenska landslagsledningen och olympiske rådgivaren Yogi Breisner.

Malin Josefsson och Albert V (SWB val e Heartbeat-Irco Mena, uppf/äg Miki och Per Josefsson) kvar till terrängstart. Ekipaget låg tvåa inför terrängen, tätt bakom ledaren Hanna Berg och Leeloo Pooh.

Albert V tog sig an den inbjudande terrängen med entusiasm och visade hela sitt register i galoppen. Domarna gillade vad de såg och berömde valackens självbärighet och hoppförmåga.
– Det här är en häst som vi tycker passar bra för fälttävlan, sa domarna och klämde till med en 9:a i betyg vilket fick publiken att spontana applåder.

VM-reserven Hanna Berg och Leeloo Pooh (SWB sto e Boss-Ludwigs Champion, uppf Stall Pooh, äg Charlie Johansson). Stoet visade väldigt fin ridbarhet och en härlig hoppteknik, väl lotsad av sin rutinerade ryttare. Det blev 8,5 poäng, vilket inte riktigt räckte hela vägen till seger, men en andraplats.
– Det var inte väntat, det är ju fortfarande bebisar, säger Charlie Johansson.
– Nu ska hästen få en liten vila, sedan får Hanna bestämma vad som ska hända.

Klara Liden Kiraly red smidige Nugget (SWB hingst e Magic Park-Funambule xx, uppf Stefan Lindblad, äg JL Häst) till bronsplats efter en rytmisk runda.

Malin Josefsson har vunnit Breeders på familjeuppfödningarna Allan V och Agaton V tidigare.

Dressyr och hoppning i fälttävlans Breeders

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden