Hoppning
26 april 2019 14:49

Alexandra Eriksson och Liss Royal i toppform

Sundbyholm Spring TourSäsongen har inletts strålande för Alexandra Eriksson och Liss Royal. På Sundbyholm blev det under fredagen ytterligare en 1,50-seger för ekipaget.

Alexandra Eriksson plockar hem massor med segrar och placeringar med Liss Royal (arikvbild). Foto: Fredrik Jonsving

Sundbyholm Spring Tour är årets första utomhustävling med den nya stjärnbeteckningen 5*, där ett av kraven är att tävlingen ska innehålla minst en femstjärnig klass per dag. Torsdagens toppklass vanns av Emelie GrönbergCall Me Sweet vilket Ridsport rapporterat om här.

Under fredagen reds en 5* 1,50 med elva startande. Klassen reds direkt mot klockan och hade tre felfria ekipage. Snabbast genom banan och därmed 12 000 kornor rikare blev Alexandra ErikssonLiss Royal (WESTF val f-05 e Lissabon-Jungh.n.gek, uppf Hubert Waning), som med en halv sekund tog hem segern före Malin Möllerfalk/Milda Matilda. Trea kom Helena HolmObsession Night.

Alexandra och Liss Royal har under denna säsong visat upp en riktig toppform. Vid tävlingarna i Borås för en dryg månad sedan – som var den allra första tävlingen med 5* status – vann de också en 1,50. Ekipaget tog också flera placeringar i Herning och knep en andraplats vid Grand Prix-klassen i Helsingborg.

Tre divisioner rids

Under Sundbyholm Spring Tour rids tre divisioner med final på söndagen. Bronsdivisionens första- och andra kval har ridits över 1,30. Torsdagens kval vanns av Niklas ArvidssonConfidence CC och fredagens kval vanns av Ingemar HammarströmCascara RN. Båda vinnarna i bronsdivisionen belönades med 4 000 kronor vardera.

190426_ingemarhammarstrom_rolandthunholm
Ingemar Hammarström och Cascara RN vann fredagens kval i bronsdivisionen. Foto: Roland Thunholm

I silverdivisionen vanns första kvalet över 1,35-hinder av Adrian CroninCarissimi och andra kvalet över 1,40-hinder av Niklas ArvidssonCortino 1287. Här har prispengarna legat på 5 000 kronor för en seger. Första- och andra kvalet i gulddivisionen är torsdagens 1,45 som Emelie Grönberg vann och så dagens 1,50 som Alexandra Eriksson vann.