Hoppning
8 mars 2019 17:30

Rolf-Göran och Carlyle på 1,50-pallen i Herning

Svenska framgångarDet blev tre svenska placeringar i fredagseftermiddagens 1,50 i Herning. För Rolf-Göran Bengtsson blev det en snygg pallplats efter att sista ryttaren gått om i resultatlistan.

Rolf-Göran och Carlyle på 1,50-pallen i Herning
Rolf-Göran Bengtsson och Oak Grove's Carlyle var nära segern. Foto: Roland Thunholm

De svenska hoppryttarna fortsätter att visa prima form. I dagens trestjärniga 1,50 i Herning blev de tre svenska placeringar. 25 procent av startfältet fortsatte i omgång två efter den första rundan.

Alexandra Eriksson och Liss Royal var först ut av svenskarna. Duon levererade ännu en felfri runda och på en tid som slutligen räckte ända till fjärde plats bland de 45 till start.

Klass 11. 1.50
Alexandra Eriksson och Liss Royal var tidigt ute, men deras resultat stod sig väl under klassens gång. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Bland de absolut sista ekipagen startade Rolf-Göran Bengtsson med Oak Grove’s Carlyle. Felfritt igen och  på en tid som skjutsade upp  dem i ledningen. Ett fåtal ekipage återstod, däribland Linda Heed med Jarvis Van D Abelendreef. De satte klassens tredje bästa tid, men med ett nedslag blev det en slutlig sjundeplacering.

Rolf-Göran och Carlyle var kvar i täten när sista ryttaren, hemmaryttaren Andreas Schou med Eurvette O, startade. Dansken putsade Rolf-Görans tid med ungefär en halv sekund och därmed blev det en silverplats för det svenska ekipaget.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden