Fälttävlan
20 oktober 2018 12:21

Algotsson bästa svensk på UVM

MästerskapLinda Algotsson och hennes Connie Pop är bästa svenska ekipage på unghäst-VM i Frankrike efter dressyr och terräng.

Algotsson bästa svensk på UVM
Linda Algotsson. Arkivbild: Roland Thunholm

Unghäst-VM i franska Le Lion d’Anger pågår för fullt under lördagen rids terrängprovet.

I 6-åringarnas enstjärniga terräng ligger Linda Algotsson bäst till av de svenska ekipagen med sin egen uppfödning Connie Pop (HANN sto e Con Chello-Le Primeur). Efter dressyrens 27,7 straff var ekipaget tia och klättrade sedan en placering efter en felfri terräng.

Christoffer Forsberg och Watermill Heejan var på plats 20 efter sina 31,1 straff i dressyren. Även de satte en dubbelnolla i terrängen och är 18:e inför avslutningen. Anna Nilsson och Midas var på 24:e plats med 32,7 straff i dressyren. Inte heller de lade till några straff i lördagens terräng och klättrade en placering.

USA:s Elisabeth Halliday-Sharp leder med Cooley Moonshine på sitt dressyrstraff 22,4.

Online-resultat, 6-åringar

I det tvåstjärniga mästerskapet för 7-åringar representerar Niklas Lindbäck och Chicuelo Sverige. Ekipaget var på plats 40 efter dressyren och klättrade till 20:e plats efter en felfri terräng.

Resultat, 7-åringar

Tre SWB-hästar finns i startfältet. Det är Midas (e Bellagio-Amiral, uppf Marie Haward), Chicuelo (e Click and Cash-Empire, uppf Agneta Lembke) samt Lexington (e Favorit Ask-Quite Easy, uppf Ewa Hedberg & Regårdh Showjumping) som rids av Camilla Speirs, Irland.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-