Världen
1 januari 2018 08:18

Alla hästar evakuerade från tävling vid brand

Internationellt Sent på söndagseftermiddagen avbröts tävlingarna i Liverpool International Horse Show på grund av en brand i ett garage intill där hästarna var installade. Både hästar och publik evakuerades. Englandsbaserade svenskan Angelie von Essen var en av dem som evakuerades tillsammans med sina hästar.

Alla hästar evakuerade från tävling vid brand
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Istock

Det blev en dramatisk kväll och eftermiddag i Echo Arena i brittiska Liverpool där en stor internationell hästshow har pågått under några dagar.

Det började att brinna i det stora parkeringshuset intill arenan där hästarna som deltog i showen hade sin uppstallning. Flera brandbilar larmades till platsen och alla hästar samt publiken evakuerades. Det här berättar Horse and Hound.

Evakueringen ska ha gått lugnt till och ingen människa eller häst ska ha blivit skadad. Däremot kan upp mot 1 600 bilar ha förstörts i branden.

Englandsbaserade svenskan Angeli von Essen var på tävlingen med ett par hästar. De evakuerades och är i säkerhet, men kan ha fått utrusning och en bil som stod i garaget förstörd.

Tävlingarna skulle ha avlutas med final på söndagskvällen, men denna ställdes in.

Se bilder från The Sun

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 112 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-