Hoppning
29 november 2013 15:03

SM-guldet till Fjärås

Fjärås, Flyinge eller Loviseholm? Något av de tre lagen skulle ta hem AgriaAllsvenskan i Globen. Efter tre ryttare var det Fjärås i toppen och med avslutande Louise Torgersen på Alisia var saken klar. Fjärås Hoppryttare är årets svenska mästare i laghoppning.

SM-guldet till Fjärås
Fjärås tog hem vinsten i AgriaAllsvenskan-finalen. ANNA-LENA BERGQVIST

Finalen i Agria Allsvenskan gick som en 1,45 hoppning över elva hinder med fjorton språng.

Efter första rundan hade Fjärås täten då Rigmor Arvidsson-Maggi med Gentano satte en fin nollrunda och övriga lag fick fyra fel på sina ryttare. Fjärås fortsatte i fin stil med Felicia Torgersen på Zandro van de Bremboshoeve enkelt felfria över hinder medan bommarna föll för Flyinge och Loviseholm.

Efter två rundor höjdes hindren för de två återstående lagryttarna i varje team. Skulle Stephanie Holmén på sin egen VDL Titanic kunna vända fjolårssegrarnas tur? Nej, första hindret föll och även nummer tre, en röd planka. Det blev totalt tolv fel och Flyinge står kvar på fyra fel.

Fjärås Annie Frivold fick pressen på sig att kunna sätta guldet om hon nollade med Zhin Chin. Men, det föll en bom på H&M-oxern och spänningen i tävlingen fanns kvar. Det blev en bom till men resultatet kan fortfarande räknas bort.

Maria Selander  och Caron fick först ett stopp i Agria-kombinationen men kom över med lite ljudhjälp.  Vid silverkulorna blev det stopp och deras resultat blir det som räknas bort. 

Fredrik Jönsson och Cuba Libre knackade i bommarna på flera hinder men höll nollan fram till den vita rättuppstående hindret på kortsidan. Det föll och Flyinge stannade på åtta fel.

Fjärås sista ryttare Louise Torgersen med Alisia hade pressen på sig att gå felfritt. Det välhoppande blixtsnabba stoet rörde inte en bom och Louise tog hem guldet åt sin klubb.

Elin Jansson med Digital VT gjorde en okarakteristisk runda med tolv fel innan de tackade för sig och utgick på egen begäran.

Guld till Fjärås, silver till Flyinge och brons till Loviseholm.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden