Nyheter
12 november 2017 15:03

Anders Lidbeck svensk mästare

Inne-SM ”Äntligen” passar bra in för årets vinnare av inomhus-SM. Anders Lidbeck har ridit många SM-finaler, varit i ledningen flera gånger men aldrig tagit medalj. Nu blev det seger som ensam felfri. "Fantastiskt roligt. Jag vågade inte tro någonting innan", säger han.

Anders Lidbeck svensk mästare
Anders Lidbeck på väg mot sin efterlängtade SM-medalj i Billdal. Foto: Fredrik Jonsving

Anders Lidbeck red sin Nabucco Z (ZANG val f 2006 e Numero Uno-Indoctro, uppf J H Van Montfort till SM-guld hos Billdals Ridklubb på söndagen. De var enda ekipage som var felfritt i båda SM-omgångarna.

Åtta ekipage hade med sig noll fel in i finalen, men bara Anders klarade av att upprepa bedriften över Fredrik Malms bana där insprånget i trekombinationen släckte mångas gulddrömmar. Bland hade både meste SM-mästaren Helena Persson och Niklas Arvidsson som båda hade ett bra utgångsläge. Båda fick dock vara med tillsammans med fyra andra om en rafflande omhoppning om bronsmedaljen.

Silver till Stina Lillje
Silvret gick till Stina Lillje och Steyburn (sto f 2008 e Careful-Bold Indian, uppf Rolf Pettersson, äg Lotta Björe/Lottie Tham). Ekipaget hade ett tidsfel med sig in i finalen efter att ha passerat maxtiden med åtta hundradelar i första kvalet.
– Men jag kan inte vara ledsen för det, nu slapp hon gå en omhoppning och vi fick ändå ett silver, sa Stina som inte heller har någon SM-medalj som senior tidigare.

Lugnt för guld- och silvermedaljörerna alltså. Däremot blev det ett riktigt race om bronsmedaljen. Sex ekipage med totalt fyra fel, där fjolårsvinnaren Robin Ingvarsson och hemmaryttaren Anna Olsson båda red felfritt i finalen och hade fyra fel med sig från första dagen. Övriga ryttare, Magnus Jacobson, Niklas Arvidsson, Helena Persson och kvalvinnaren Victor Melin hade alla ett nedslag i finalen.

Två felfria i omhoppningen
I omhoppningen var det dock bara två som klarade att rida felfritt igen. Robin Ingvarsson, först ut med Hansson WL (val f 2008 e Hip Hop-Iowa, uppf Walltorps Lantbruks AB, äg Måsel AB) och Viktor Melin med Atina (sto f 2005 e Cartier vd Heffinck-Watai, äg Melinhorses). Viktor var dock drygt fyra tiondelar snabbare än Robin, och red hem sin första SM-medalj som senior.

– Skönt att få till det i omhoppningen, där blev det riktigt bra. I grundomgången red jag inte tillräckligt bra men jag är nöjd med mitt brons, sa Victor.

Årets senior-SM hade ett rekordstort startfält med 48 ekipage i den första rundan.
– Roligt med ett så bra arrangerat mästerskap och många fina insatser, tyckte förbundskapten Henrik Ankarcrona som fanns på plats för att kolla in ryttarna som aspirerar på landslagsplatser i framtiden.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden