Ponny
22 juli 2018 18:30

Andra medaljen på SM i Vetlanda för Ida Selin och Mesterix

Kategori CGuld- och silverryttaren från inverkans-SM i kategori C var på hugget i finalen. Nu bytte de plats och stod åter på podiet tillsammans. För Ida Selin var det andra medaljen i en skörd som slutligen utökades med ännu en.

Andra medaljen på SM i Vetlanda för Ida Selin och Mesterix
Ida Selin och Mesterix var oslagbara. Foto: Roland Thunholm

Efter tre dagars hoppning på Harri Airostos banor var tre ekipage i kategori C helt felfria. Ida Selin och Fredbos Mesterix (val, f 2001, okänd härstamning) kunde koras till vinnare efter omhoppning.
– Han är fantastisk och min favorit, säger Ida i segerintervjun vid prisutdelningen och avslöjar att förhoppningarna var höga.
– Jag siktade på medalj, säger guldryttaren som tog silver i inverkans-SM i torsdags.

Silver till inverkansvinnaren

Tre till omhoppning om tre medaljer – precis lagom många för att vardera omhoppningsekipage skulle få en valör med sig hem.

Ida och Fredbos Mesterix var först ut och satte press på de andra med en felfri runda. Andra ekipaget ut, inverkans-guldmedaljören Thea Gånehed med tidigare SM-vinnarponnyn Woodfield Night Light, hade ett ner och det räckte till en silvermedalj. För Lilly Johansson och Small Titan tog omhoppningen slut efter ett fall efter en oxer, men dessbättre kunde de lämna banan tillsammans och strax efter skritta in till prisutdelningen som SM-treor.

Tjejerna visade sig vara riktigt bra på att spruta Pommac och bjöd på en riktig show, strax innan de båda Billdals RK-tjejerna Ida och Thea satt upp för att rida fram inför kategori D-finalen. För Ida räckte det hela vägen till ännu en medalj – läs mer om den klassen här.

Resultat

Img_0004(1)
C-ponnyligan intog pallen. Foto: Roland Thunholm
Ctheagånehedwoodfieldrt
Thea Gånehed säkrade silvret. Foto: Roland Thunholm
Clillyjohanssonsmalltitanrt
Brons till Lilly Johansson. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden