Fälttävlan
17 juli 2019 11:21

Ändring i sista minuten – Sverige har lag i Aachen

CHIO AachenNiklas Lindbäck ville gärna rida i Aachen med sin Focus Filiocus, men stod länge som första reserv. På tisdagskvällen fanns det plötsligt en plats. "Det är tur att vi är rutinerade", konstaterar Niklas sambo och hästskötare, efter att häst och ryttare nu är på väg ner till Tyskland. Därmed har Sverige tre ekipage på plats i fälttävlan och kan starta som lag, något som glädjer förbundskapten Bergendorff.

Ändring i sista minuten – Sverige har lag i Aachen
Niklas Lindbäck och Focus Filiocus är en vältrimmad duo, något som underlättar när planerna ändras snabbt. Foto: Roland Thunholm

Det såg ut att bli Malin Josefsson/Golden Midnight och Louise Romeike/Wieloch’s Utah Sun som själva skulle representera Sverige i Aachen, men sent på tisdagskvällen kom beskedet – Niklas Lindbäck fick en plats med Focus Filiocus.

Snabbt fick Niklas och hans sambo Charlotte Franzén, som även är med som hästskötare på stora tävlingar, tänka om och packa ihop för resan ner till Aachen.
– Det sitter ju i ryggmärgen så det är egentligen inga problem för oss, men det blir ju en del att rodda med runt omkring, berättar Charlotte Franzén.
Niklas Lindbäck sitter nu på ett flyg, medan Focus Filiocus fick åka med Malin Josefsson och hennes Golden Midnight i lastbilen. Charlotte kör ner när allt är fixat på hemmaplan.
– Det mesta löser sig alltid, konstaterar hon.

Förbundskaptenen på plats

Fredrik Bergendorff, svensk förbundskapten, är glad över att duon blev till en trio, med plats i lagtävlingen.
– Även om vi bara har tre hästar i laget, så är det tre väldigt starka hästar. Det ska bli intressant att se hur de kan hävda sig.

Sverige jagar poäng i Nations Cup, för att få en OS-plats, men tävlingen i Aachen ger inte poäng.
– Detta är den enda lagtävlingen som inte gäller i kvalserien, eftersom Aachen själva vill välja vilka ryttare som får rida där så får de inte räknas med i serien. Så det här ligger utanför vår Nations Cup-satsning, det är mer en individuell satsning för de här ryttarna – det ger otroligt bra rutin att rida i Aachen. Vi ska försöka knipa en så bra placering som möjligt, berättar Fredrik Bergendorff.   

Aachens fälttävlan avgörs under två dagar 19-20 juli, med dressyr och hoppning på fredagen och terräng på lördagen. Det är ett startfält av högsta klass, bland annat finns världsettan Tim Price och fälttävlanskungen Michael Jung med i startlistan.

Start- och resultatlistor

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden