Hoppning
19 mars 2022 13:49
Ridsportplus

Angelica Augustsson Zanotelli laddar för världscupfinal

ParisAtt Jens Fredricson varit klar för världscupfinalen har stått klart sedan länge – mindre känt är att han får sällskap av Angelica Augustsson Zanotelli. I helgen rider bägge femstjärniga Saut Hermès i Paris och Angelica är taggad för sin första världscupfinal. "Hon känns väldigt fin", säger hon om helgens genrep i Paris med EM-hästen Kalinka.

Angelica Augustsson Zanotelli laddar för världscupfinal
Tredjeplatsen i La Coruña var det som gjorde det för Angelica Augustsson Zanotelli. Foto: Christophe Tanière

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Det har varit en annorlunda säsong i hoppningens världscupserie, där fem deltävlingar på rad ställdes in på grund av coronapandemin. Efter att ha tagit en tredjeplats vid världscuppremiären i Oslo och en femteplats i Verona har det sedan tidigare stått klart att Jens Fredricson kvalificerat sig till världscupfinalen i Leipzig 6-10 april. Placeringarna gjorde att han slutligen landade på åttonde plats i den västeuropeiska ligan, där de 18 bästa ekipagen går till final.

  Angelica Augustsson Zanotelli hade via sin tredjeplats i spanska La Coruña i december samlat ihop 15 världscuppoäng, vilket placerade henne strax utanför kvalgränsen på plats 20. Sedan en tid tillbaka har hennes status dock ändrats från reserv till finalklar och nu gör hon och EM-hästen Kalinka van de Nachtegaele Jens Fredricson sällskap i Leipzig.
  – Jag var reserv först, men sedan var det en som inte kunde hoppa och en som inte var från denna ligan som föll bort, säger Angelica Augustsson Zanotelli till Ridsport.

  ”Kommer bli tufft”

  Förra helgen gick Kalinka van de Nachtegaele Rolex Grand Prix i ’s-Hertogenbosch, och i helgen går fuxstoet femstjärniga Saut Hermès i Paris. Det blir också genrepet inför världscupfinalen, som är Angelicas första.

  – Det ska bli väldigt spännande. Det blir Kalinkas första inomhusmästerskap, hon gick ju EM förra året och har inte så mycket erfarenhet. Men hon känns väldigt fin, säger hon.

  Vad ser du framför dig?
  – Jag antar att det kommer bli väldigt stort och väldigt svårt. Jag tror att det kommer bli tufft, men det ska bli jätteroligt att rida.

  51742114281_42fb12d426_k
  Tredjeplatsen i La Coruña var det som gjorde det för Angelica Augustsson Zanotelli. Foto: FEI/Manuel Queimadelos

  Med sig i Paris har Angelica även Danna RJ (BH sto f-12 e Quiz Time-Candidus, äg Daniel Bluman och Zanotelli Stables) som tog en femteplats i fredagens 1,45-klass. Det är en häst som Angelica har haft sedan den var sju, som nu får prova sina vingar i större sammanhang.
  – Det är en häst som jag också tror mycket på. Hon har varit med på några större tävlingar, nu senast i ’s-Hertogenbosch där hon var placerad i två starter. Det är en väldigt fin häst.

  Nintender Star som annars alltid är med och går samma klasser som Kalinka hoppar igen nästa vecka, berättar Angelica.
  – På de här större tävlingarna får vi många gånger bara ha med två hästar, och då vill jag också ge min 9-åring möjlighet att följa med några gånger. De som kommer underifrån måste också få chansen.

  ”Viktigt för oss båda”

  Angelica och maken Marlon Modolo Zanotelli, som rider för Brasilien, är ett av hoppsportens riktiga ”power couples”. Med Marlon som världssexa och Angelica som en del av den svenska spetstruppen är de viktiga för varandra.
  – Vi gör allting tillsammans. Vi tränar ihop hemma och vi gör all planering tillsammans. Det är en väldig fördel att ha varandra och känna att man aldrig är själv. Vi fattar alla beslut tillsammans, vilka klasser vi ska hoppa och vad vi ska göra. Det är väldigt viktigt för oss båda.

  Helgens start- och resultatlistor.
  Se klasserna live via arrangörens hemsida.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden