Sverige
6 november 2015 12:00

Anna Boström är Årets ridlärare

Anna Boström är ridskolechef på Vendelsö Ridskola utanför Stockholm, ett jobb hon stortrivs med. Nu koras hon till Ņrets ridlärare 2015.

Anna Boström är Årets ridlärare
Anna Boström är Årets ridlärare, här med hästen Manfred och Sofie Boström.

– Det är en ynnest att få ha den här arbetsmiljön. Det viktigaste i mitt jobb är att alla ska känna sig välkomna här. Att undervisa och hjälpa eleverna att utvecklas är otroligt inspirerande, säger Anna Boström i ett pressmeddelande.
– Alla mår bra av att rida, oavsett vilket mål man har. Hästarna låter oss också ladda batterierna och vila hjärnan från dagens stress. Det är så klockrent!

Anna Boström är utbildad ridlärare (Svensk Ridlärare level II) och har jobbat som det i 35 år. Nu hyllas hon med ett stipendium på 10 000 kronor som delas ut vid Ryttargalan på Berns den 25 november. Priset utses av Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Anläggningssektion.
– Bara det att någon gjort sig besvär att nominera mig är fantastiskt roligt. Det är som ett kvitto på att du är på rätt väg. Men det är ju självklart inte bara jag som gör det här. Egentligen borde alla här bli Årets ridlärare. Hela högen!

Anna är uppvuxen med ridskoleverksamheten, då Vendelsö Ridskola startades av Annas föräldrar för 50 år sedan. På gården finns 30 hästar och totalt görs cirka 480 uppsittningar varje vecka – från femåriga hästlekisbarn till de som passerat 70. Verksamheten drivs i samarbete med Österhaninge Ridsällskap.

Vendelsö Ridskola jobbar mycket med individuella kursplaner och säkerhetstänk.
– Eleverna får sin kursplan i början på terminen och kan då planera och läsa inför varje lektion om de vill. Sen har de möjlighet att utvärdera varje lektion med kursplanen som stöd, säger Anna Boström.
Anna är noga med att ge feedback till eleverna under varje lektion.
– Det gäller att peppa och fokusera på det positiva så att de känner att de är på rätt väg och fortsätter att utvecklas, säger hon.

Motivering:
”Anna Boström är en suverän pedagog som med ett positivt ledarskap, tydlig kursplan och konstruktiv feedback lyfter varje elev och gör ridningen och stunden i stallet något att längta till. Utifrån hästarnas bästa och med säkerhet och goda grunder som röd tråd, formar hon en lustfylld verksamhet där alla kan utvecklas efter sina behov och förutsättningar. Anna Boström är ett sant ridlärarproffs, vars positiva sätt smittar av sig på hela ridskolan.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden