Fälttävlan
23 december 2022 18:57
Ridsportplus

Anna Hassö: ”Jag har lärt mig tycka om livsstilen och folket”

EmigrantFälttävlansryttaren Anna Hassö har fått nog av kylan i Sverige och flyttar mot varmare breddgrader. Ridsport pratade med Anna om flytten till Portugal, och hur framtiden ser ut där för henne och hästarna.

Anna Hassö: ”Jag har lärt mig tycka om livsstilen och folket”
Anna Hassö och Balun Dearg i nya, betydligt varmare omgivningar. Foto: Monika Bjelton

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Hallå där, Anna Hassö som har sålt gården i Sverige och flyttat till Portugal.

  Varför lämnar du Sverige?
  − Det finns en anledning större än allt annat, och det är kylan, och detta är något jag tänkt på i många år. Ända sedan jag bröt ryggen för 16 år sedan har jag haft dålig blodcirkulation i fötterna. Mitt jobb består av många timmar utomhus och jag har förfrusit tårna. Jag har använt värmesulor i skorna från oktober till mars, men det räcker inte.

  Istock-1216664964
  Foto: iStockphoto

  Varför just Portugal?
  − Jag har tävlat mycket där, och jag har lärt mig tycka om livsstilen och folket där.

  Hur blir ditt nya liv?
  − Jag kommer att hålla ganska mycket träningar både i Sverige och i USA, framför allt i början, och sedan tänker jag bygga upp en egen verksamhet i Portugal. Jag håller på att köpa en gård där jag eventuellt kan ha bed&breakfast, inget som jag kan leva på men som ett komplement, och sedan bygga ut verksamheten och kanske erbjuda ridresor.
  − Sedan förmedlar jag mycket hästar, och det kommer jag att fortsätta med.

  Tar du med många egna hästar till Portugal?
  − Jag har med mig fem hästar. Jag äger också några unghästar och två dräktiga ston, men de kommer inte med i det här skedet men kanske senare, beroende på hur väl min anläggning passar för avel och unghästar.

  Hur tänker du kring att börja om i ett nytt land?
  − Det känns  modigt, men det är inte ett infall. Jag var på väg till ett annat land för ett par år sedan, men så kom pandemin emellan. Men sedan dess har planen vuxit sig starkare.

  Vad har du fått för reaktioner?
  − Jag har inte fått någon negativ reaktion, och det är många som uppmanat mig att fortsätta framföra mina åsikter på sociala medier. Det kommer jag också att göra.

  Fakta

  Börjar om i Portugal

  Anna-hasso-1
  Anna Hassö i Portugal Foto: Monika Bjelton
  • Namn: Anna Hassö
  • Ålder: 58 år
  • Hemort i Sverige: Sjöbo
  • Ny bostadsort: En timme norr om Lissabon i Portugal
  • Tävlandet i Portugal: Fälttävlan är ingen stor gren i Portugal, men säsongen startar i november, och jag kan också åka till Spanien och Frankrike. Hopptävlingar finns det hur mycket som helst.

  Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 21/2022.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden