Fälttävlan
16 september 2018 06:48

Anna och William om Box Quties skada

SkadadStrax efter målgång i VM-terrängen transporterades Anna Freskgårds Box Qutie till klinik med hästambulans. Tidigt på söndagsmorgonen berättar Anna Freskgård och William Nilson Fryer mer om läget via ett uttalande.

Anna och William om Box Quties skada
Anna Freskgård och Qutie under terrängen. Foto: Roland Thunholm

Eftr lördagens terräng var den svenska VM-laghästen Box Qutie halt på höger framben och hon transporterade snabbt till klinik med hästambulans. Tidigt på söndagsmorgonen berättar Anna Freskgård och William Nilson Fryer via sociala medier att skada på ytliga böjsenan har konstaterats.

De berättar vidare att stoet nu får vård på bästa sätt i väntan på en eventuellt uppskjuten resa hem.
”Landslagsveterinär Lisa Lidbeck har kontinuerlig kontakt med klinikens veterinärer för Box Quties bästa hemreseplaner och framtida prognoser. Oavsett skada väntar en vinters återhämtning efter en säsong av enorm framgång”, står det i uttalandet.
”Anna och William turas om att hålla Qutie sällskap på kliniken som har luftkonditionering , gummigolv och skön belysning med underbar horsemanship-anda hos personalen”, skriver de avslutningsvis (se hela inlägget här nedanför) .

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden