Sverige
2 januari 2018 09:10

Ännu en häst avlivad efter nyårsfirandet

TragediDet var inte bara fölet på Gotland som skadade sig så illa under nyårsafton att den fick avlivas. Även en häst i Knivsta fick sätta livet till för nyårsfirandet. OBS! Starka bilder i artikeln.

Ännu en häst avlivad efter nyårsfirandet
Även en häst i Knivsta fick sätta livet till under nyårsafton på grund av smällare (bilden har inget samband med texten). Foto: Jeanette Flensburg

Ridsport skrev under nyårsdagen om hästägaren på Gotland vars föl fick avlivas efter att ha skrämts av fyrverkerier på nyårsafton (läs mer här).

Nu har det kommit fram uppgifter om att ytterligare en häst fick sätta livet till i samband med nyårsfirandet. På sociala medier meddelar en hästägare från Knivsta hur dennes häst under nyårsafton blev rädd när det smällde. Hästen sprang iväg, ramlade och bröt både benet och underkäken så illa att den fick avlivas.
”Tänk på det nästa gång ni ska skuta av smällare”, uppmanar den ledsna hästägaren, som även lagt ut starka bilder på sin häst – både när skadan upptäcktes och när hästen är avlivad:

Änglavakt i samband med nyårsfirandet hade däremot tre hästar utanför Härnösand. De skrämdes av fyrverkerier redan natten mot nyårsafton och tog sig ut på den vanligtvis kraftigt trafikerade E4:an i närheten.

Allehanda skriver hur en förbipasserande familj på eget initiativ hjälpte till och lyckades få bort hästarna från vägen. Hästägaren berättar hur tacksam denna är för hjälpen.
”Fölet var jätteskärrad och det var tur att det var sent på natten och inte så mycket trafik. Annars hade det nog inte gått så bra… Då hade jag nog haft färre hästar i dag”, säger hästägaren till Allehanda (Plus-artikel).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden