Dressyr
8 mars 10:10

Ännu en pallplats för Ramel och Buriel – siktar högt i år

InternationelltEfter att ha pausat i ett halvår var Sveriges bästa OS-ekipage tillbaka på banan i helgen igen – och det med besked. Lördagens GP-seger följdes upp med en andraplats i Grand Prix Special för Juliette Ramel och Buriel K.H. i belgiska Lier. "Nu kan jag verkligen rida på och få ut hans fulla potential", säger Juliette.

Ännu en pallplats för Ramel och Buriel – siktar högt i år
Juliette Ramel gjorde sitt fjärde stora mästerskap i Tokyo, efter OS i Rio 2016, VM i Tryon 2018 och EM i Rotterdam 2020. Nu satsar hon högt igen tillsammans med Buriel. Foto: Arnd Bronkhorst

Först vann de lördagens Grand Prix och sedan slutade de tvåa i söndagens Grand Prix Special i belgiska Lier. Juliette Ramel och Buriel K.H. har inte tävlat på ett halvår, men i helgen var de tillbaka med besked. Tillsammans var de bästa svenska ekipage vid OS i Tokyo och på EM tog de två placeringar bland topp tio.

Att Buriel K.H. fortfarande utvecklas som 16-åring känns speciellt.
– Jag har faktiskt tänkt mycket på just det. Vi gjorde vår första GP när han var nio år och det är otroligt roligt att jag känner att vi har så mycket att ge och fortfarande kan utvecklas, säger Juliette Ramel i en intervju med Svenska Ridsportförbundet.

– Han har så mycket motor, men nu känner jag att jag verkligen kan rida på och få ut hans fulla potential.

– Han är 16 år men han är en stor häst med mycket rörelse och han har behövt den här tiden för att bygga upp alla rörelser, fortsätter Juliette Ramel, som siktar högt mot den viktiga utomhussäsongen 2022.

Buriel K.H är nu inne på sin åttonde säsong som Grand Prix-häst och att han var full av energi gick inte obemärkt förbi vid säsongsstarten.
– Det är faktiskt många här nere i Lier som har kommenterat det, att han ser så pigg ut och verkar yngre än han är. Han är så himla fin helt enkelt, säger Juliette Ramel.

I början av augusti avgörs VM i dressyr i danska Herning. Vid VM i Tryon 2018 slutade Sverige fyra i lag medan Patrik Kittel var bästa svensk på femte plats. Juliette Ramel slutade då åtta.

Brittiska Charlotte Fry vann söndagens Grand Prix Special med Glamourdale på 78,681 procent medan Juliette Ramel och Buriel K.H. landade på 76,468 procent. Trea blev tyska Dorothee Schneider och First Romance 2 med 74,362 procent.

Resultatlista Grand Prix Special.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden