Dressyr
6 mars 08:15

Grand Prix-seger till Juliette Ramel

InternationelltJuliette Ramel tog under lördagen en prestigeseger i ett starkt startfält i belgiska Lier. Tillsammans med Buriel K.H. vann hon den fyrstjärniga GP-klassen på nästan 76 procent, och fortsatte sedan med en andraplats i Specialen.

Grand Prix-seger till Juliette Ramel
Juliette Ramel och Buriel K.H. visade storform (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

I Belgien pågår just nu internationella dressyrtävlingar med världsryttare i startfälten. Under lördagen vann det svenska OS-ekipaget Juliette Ramel och Buriel K.H. den fyrstjärniga Grand Prixen i den stora touren.

Duon red i mål på 75,935 procent, strax före tyskan Dorothe Schneider och First Romance 2 som landade på 74,761 procent. Trea blev brittiska Charlotte FryGlamourdale med 74,391 procent. Startfältet bjöd på 22 startande ekipage.

Under söndagen var det dags för Grand Prix Special för Juliette Ramel och Buriel K.H. – här var topptrion densamma som i Grand Prix, men ordningen ändrad. Juliette fick se sig passerad efter sina 76,46 procent, då segern gick till Charlotte Fry/Glamourdale på dryga 78 procent.

Resultat Grand Prix
Resultat Grand Prix Special

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden