Sverige
4 februari 06:25

Ansökan öppen till årets Elitidrottsstipendium

StöttningRiksidrottsförbundet har nu öppnat upp för ansökningar till årets Elitidrottsstipendium, ett stipendium som ska hjälpa aktiva idrottare att kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet.

Ansökan öppen till årets Elitidrottsstipendium
Ella Filippa Velander, som ingår i Team Svea Voltige på bilden, fick Elitidrottsstipendiet förra året. Foto: Roland Thunholm

Svenska fälttävlansmästaren Ebba Adnervik och JSM-medaljören i dressyr, Filippa Norrman, finns bland de idrottare som fått stipendiet de senaste åren, och 2021 fick voltigören Ella Filippa Velander ta del av det.

Riksidrottsförbundets stipendium är på 50 000 kronor per stipendiat, där 25 000 kronor delas ut per termin. Totalt 50 idrottare får varje år ta del av den ekonomiska hjälpen, men även andra resurser i form av idrottspsykologi, idrottsmedicin och idrottsfysiologi.

Ansökningstiden för 2022 är 1 februari-2 maj.

Krav för att vara aktuell för Elitidrottsstipendiet:

  • vara på (svensk) landslagsnivå (junior-senior) inom din idrott och haft landslagsuppdrag de senaste två åren
  • kombinera elitidrott med studier på eftergymnasial nivå
  • studera på minst halvfart under stipendieåret (september–juni), motsvarande 30 högskolepoäng över två terminer på studier på högskola/universitet.

Läs mer och ansök hos Riksidrottsförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden