Sverige
2 februari 2021 15:30

Ansökan öppen till ATG Drömfond – 100 000 kronor till hästprojekt

TillskottNu kan föreningar som driver verksamhet och projekt, där fokus ligger på "välmående hästkrafter", söka stöd genom ATG Drömfond. Vinnaren får 100 000 kronor för att fortsätta utveckla sitt initiativ.

Ansökan öppen till ATG Drömfond – 100 000 kronor till hästprojekt
2020 gick ATG Drömfond till Björnbo Gård 4H i Enköping. Foto: Mia Nilsson/ATG

2020 fick Björnbo Gård 4H i Enköping ta emot checken på 100 000 kronor – föreningen blev den första mottagaren av pengarna från ATG Drömfond, som numera har fokus på välgörande hästkrafter. I ett pressmeddelande skriver ATG att ”pengarna hjälpte Björnbo att utveckla sin verksamhet, som handlar om att få barn och ungdomar att må bättre genom kontakt med hästar”.

Nu har ansökan öppnat för årets upplaga av Drömfonden, dit föreningar som driver verksamheter och projekt på temat välmående hästkrafter kan söka.
– Det handlar om allt från att stallet blir en naturlig samlingsplats, till projekt där hästen hjälper människor fysiskt och psykiskt. Vi vill ge bra projekt och initiativ möjlighet att ta nästa steg, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG och jurymedlem, i pressmeddelandet.

I juryn sitter också Karolina Lagerlund, vd Hästnäringens Nationella Stiftelse, Simon Wall, travtränare och Lisen Bratt Fredricson, som är ambassadör för ATG Drömfond.

Ansökan är öppen till den 21 februari – här hittar du formuläret. Vinnaren presenteras i samband med Gothenburg Horse Show 31 mars-4 april.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden