Hoppning
2 december 2018 18:29

Äntligen seger för Peder i Friends

Friends"Lagomhelgen" blev en vinnarhelg. Peder Fredricson får med sig både meetingpriset och segern i Special Masters från Friends.

Äntligen seger för Peder i Friends
Peder Fredricson och Zaloubet flög igenom omhoppningen. Foto: Roland Thunholm

På söndagskvällen reds Friends specialklass Special Masters med fem startande ekipage. Det var Peder Fredricsons sista chans att vinna en klass i årets upplaga av Sweden International Horse Show.

Och han tog chansen och fick alltså med sig två bilar hem då han vann meetingpriset också.

Hindren började på 1,45 och höjs efter varje omgång, banan bestod av sex hinder. Så fort ett ekipage får ett nedslag åker det ur tävlingen. Den som är sist kvar vinner men de som är kvar till en eventuell femterunda hoppar om.

Ryttarna får själva välja ett hinder att höja i varje omgång.

I startfältet fanns Peder Fredricson/H&M Zaloubet, Irlands Bertram Allen/Christy JNR, Stephanie Holmén/Kirlo van den Bosrand, Belgiens Nicola Philippaerts/Edita och Brasiliens Marlon Modolo Zanotelli/VDL Edgar M.

Samtliga var felfria i första och andra rundan som hoppades utan några problem.

Pederzaloubet_rt
Peder Fredricson och H&M Zaloubet. Foto: Roland Thunholm
Bertram3_rt
Bertram Allen och Christy JNR, Foto: Roland Thunholm
Stephanieholm2_rt
Stephanie Holmén och Kirlo van den Bosrand. Foto: Roland Thunholm
Nicola2_rt
Nicola Philippaerts och Edita. Foto: Roland Thunholm
Marlon2_rt
Marlon Modolo Zanotelli och VDL Edgar M. Foto: Roland Thunholm

I tredje rundan fortsatte nollorna att trilla in. Inför fjärde rundan började hindren komma upp mot 1,60. Peder Fredricson var först ut och H&M Zaloubet visade inga tecken på att mattas av och lotsades lugnt och säkert felfritt runt.

Bertram Allen och Christy JNR visade också spänst och kraft. Det blev ett par små touchar men felfritt i mål.

Stephanie Holméns Kirlo van den Bosrand visade samma fina attityd och hoppning som i tidigare rundorna och blev tredje ekipaget till omhoppning.

Nicola Philippaerts gjorde allt rätt med Edita och var också felfri i fjärde rundan.

Marlon Modolo Zanotelli och VDL Edgar M hade alltså högst hinder av alla i fjärde rundan men satte också en stensäker nolla.

Peder Fredricson var först ut i omhoppningen och lade upp ett fräckt tempo direkt. Hästen visade kvick hoppning, var med på noterna när ryttaren svängde innanför julgranen och red på ordentligt mot sista hindret. Zaloubet hoppade strålande och ekipaget satte press på övriga genom att vara både riktigt snabbt och felfritt.

Bertram Allen visade hur snabb han kan vara och satte ordentlig fart. Hästen hoppade strålande och var så nära att att slå Fredricsons tid, men var några tiondelar långsammare.

Stephanie Holmén avstod omhoppningen och Nicola Philippaerts rev ut sig ganska tidigt. När Marlon Modolo Zanotelli gjorde samma sak stod det klart att Peder Fredricson tagit sin första seger för helgen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden