Sport
28 februari 2017 05:30

Anton blir årets EM-maskot

Under Scandinavium presenterades maskoten för sommarens ryttar-EM i Göteborg. Han heter Anton och är en minishetlandsponny som visade sig ha en del hyss för sig.

Anton blir årets EM-maskot
Anton är årets EM-maskot

Anton är född i Tyskland och kom till Sverige när han var två år. Han är redan van i arbetet som maskot då han är Agria ponnyklubbs maskot, och han figurerar även som serie.

Antons riktiga namn är Seedeichs Anton (f-11 e ML’s Apache u Shettyhof’s Emmely ue Tawna Smart Alec, uppf Mini Shetland Gestüt Seedeich). Tyskfödd till trots har han en svensk koppling i sin härstamning genom att farfar är den i Sverige elitpremierade Allright v. Spuitjesdom RS 279.

Till vardags bor Anton i Varberg, där det berättas vid presentationen att han är kung på gården. Dressyrryttaren Carl Hedin som visade fram Anton i Scandinavium hade fullt upp med att hålla koll på den bestämda lilla hästen.
– Han kan göra allt som man inte ska göra, typ äta blommor till exempel, svarade Carl på frågan om Anton kunde några trick.
Carl lade till att Anton själv nog var övertygad om att han både skulle klarat hinderbanorna felfritt och även vunnit dressyrtävlingarna, men att han sparar det till senare.

Här kan du se presentationen av Anton, där han ligger på rygg med hovarna i luften nästan lika mycket som han har hovarna i marken. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden