Dressyr
9 mars 2018 17:06

Antonia Ramel fyra i Herning

Hernings Grand Prix tour på CDI3*-nivå fick rysk seger och bästa svensk var på fjärde plats. Favoritfall före start ökade på dramatiken.

Antonia Ramel fyra i Herning
Brother De Jeu och Antonia Ramel Foto: Kim C Lundin

Sedan tre år tillbaka har Herning internationell status på både hopp- och dressyrklasserna. Detta innebär allt fler hitresta toppryttare. Den fina tävlingsplatsen hade i år lockat ryska Inessa Merkulova hit med två hästar.

Mister X
Mister X och Inessa Merkulova var klassens vinnare. Foto: Kim C Lundin

Med sin verkliga trotjänare Mister X knep hon segern i Grand Prix klassen före mycket populära hemmahoppet Daniel Bachmann Andersen med Blue Hors Don Olymbrio.

Blue Hors Don Olymbrio
Blue Hors Don Olymbrio och Daniel Bachmann Andersen ledde länge. Foto: Kim C Lundin
Atterupgaards Orthilia
Atterupgaards Orthilia, med Agnete Kirk Thinggaard, är tillbaka efter sitt skadeuppehåll men inte så att den fina formen från OS-2016 känns igen. En tredje plats idag. Foto: Kim C Lundin

Bästa svensk blev Antonia Ramel med vackre Brother de Jeu som blev fyra på 69,848 procent efter lite trubbel i saxen som enda miss.

Brother De Jeu
Brother De Jeu och Antonia Ramel gjorde ett väldigt fokuserat program. Foto: Kim C Lundin

Många hade sett framemot att se Anna Blomgren på Tørveslettens Quattro till start men när det blev dags kom ingen in i hallen och beskedet kom att det inte blev någon start.

– Kanske sträckte hon sig, jag hoppas det är något enkelt, det kändes bara lite på värmningen men jag tar inga risker med Quattro. Hellre försiktig nu än att riskera något, sa Anna Blomgren efter sitt beclut.

Tørveslettens Quattro

Tørveslettens Quattro
Tørveslettens QuattroTørveslettens Quattro kom tyvärr inte till start med Anna Blomgren Foto: Kim C Lundin

Resultat CDI3 Grand Prix

Hernings hemsida

Start och resultatlistor

Clipmyhorse web-tv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-