Hoppning
11 september 2018 10:31

Årets GCT-totalvinnare klar trots att finalen återstår

VinnareÄn återstår Global Champions Tour-finalen i Doha, men årets totalvinnare är redan klar.

Årets GCT-totalvinnare klar trots att finalen återstår
Ben Maher på väg in på prisutdelningen i Rom. Foto: Stefan Grasso

Efter att ha segrat med Explosion W i Global Champions Tours GP i Rom i helgen stod det klart att brittiska Ben Maher lägger beslag på totalsegern i årets serie. Finalen i Doha återstår, men med sina poäng kan ingen gå om britten som förutom en rad viktiga poäng har hoppat hem runt 8,5 miljoner kronor den här säsongen i GCT.

Harrie Smolders och Alberto Zorzi hade kunnat hålla spänningen vid liv om de hade lyckats placera sig på podiet före Ben Maher i Rom, men de båda toppryttarna gick bet och Ben blev totalsegrare tack vare sina  tre GP-segrar.
”Det har varit en otrolig säsong, jag kan nästan inte tro det. Det är kul att vara tillbaka i sportens topp”, säger han i ett pressmeddelande från arrangören.

Även förra året blev totalvinnaren klar redan före finalen. Då var det Harrie Smolders som säkrade titeln i Rom, samtidigt som Evelina Tovek vann GP:n.

Finalen väntar

Utöver finalen återstår GCT:s och GCL:s första inomhustävling. Den hålls i Prag i mitten av december och förutom lagfinalen står Super Grand Prix på agendan.

Då gör säsongens GP-vinnare upp och bland dem finns Peder Fredricson och Henrik von Eckermann. Den sistnämnda fick sin finalbiljett i Rom då han kom tvåa efter Ben Maher, som redan hade sin Super GP-plats säkrad.

Ben Maher Triumphs In The Lgct Grand Prix Of Rome
Nöjd vinnare. Foto: Stefan Grasso

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden