Porträtt
23 december 2019 13:13

Årets komet laddar med julmil

På gångFälttävlansryttaren Ebba Adnervik röstades nyligen fram som Årets komet av Ridsports läsare. Närmare 30 000 röster låg bakom priset som delades ut under Ryttargalan. Ridsport har hälsat på hemma på gården och snackat både jultraditioner och framtidsplaner.

Årets komet laddar med julmil
Årets komet ligger inte på latsidan bara för att det är jul. Hör om Ebba Adnerviks hurtiga start på julaftonsmorgonen. Foto: Lottapictures

2019 blev tvivels utan Ebba Adnerviks år.

23-åringen var inte okänd före 2019 – hon har bland annat ridit EM både som junior och ung ryttare – men under året har hennes karriär som senior tagit kometfart.

Hon var trea i en CIC4*L och femma i en CIC4*S. Sedan rundade hon av säsongen med en strålande mästerskapsdebut på seniornivå i tyska Luhmühlen. Tillsammans med Chippieh (HOLST val f 2002 e Carnaby-Caretino, uppf Stefanie Kinscher, äg Sara Sjöborg Wik) tog hon en 23:e plats och blev med det tredje bästa svensk individuellt.

Ridsport har hälsat på hemma på gården, på julafton kan du läsa vårt stora reportage. I väntan på det bjuder vi på ett inspirerande klipp inför stundande julbord.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden