Fälttävlan
15 maj 07:38

Arpertina död efter lastbilsbranden

OlyckaSara Algotsson Ostholts Arpertina hämtade sig inte efter de skador hon fick i samband med branden i ryttarens hästlastbil i början av förra veckan. Det innebär att Sara Algotsson Ostholt förlorade två hästar i samband med den tragiska händelsen.

Arpertina död efter lastbilsbranden
Arpertina började tävla när hon var lite äldre och missade unghäståren som fälttävlanshäst. Nu är hon död. Foto: www.eventingphoto.com

Sara Algotsson Ostholt berättar om stoets död på sociala medier.

”Vila i frid, kära Peggy. Du kämpade så hårt och vi trodde att du skulle stanna kvar hos oss några år till. Jag är så ledsen. Du var en så snäll häst med så mycket potential. Hälsa Chacco från oss,” skriver ryttaren på Facebook.

Det var förra måndagsmorgonen som Sara Algotsson Ostholts hästlastbil började brinna på väg från tävlingar i Polen.

Det fanns två hästar i lastbilen, Arpertina och Chaccos Crack. Den sistnämna dog direkt i samband med branden och nu har alltså Arpertina dött som en följd av de skador hon fick.

Arpertina har varit hos Sara Algotsson Ostholt sedan hon var sex år.
– Jag hoppas att jag ska kunna vara med och slåss om en plats till Tokyo med henne. Det är en väldigt fin häst, sa Sara Algotsson Ostholt i en intervju med Ridsport i mitten av april.

Läs Ridsports reportage om Arpertina. (PLUS)

Fakta

Arpertina

Smeknamn: ”Peggy”
Stambok: WESTF
Kön: sto
Född: 2009
Härstamning: Arpeggio-Potsdam NRW
Uppfödare: Karl Göhner
Ägare: Dr. Reinhard Göhner
Meriter: Började tävla internationellt 2017 tillsammans med Sara Algotsson Ostholt med bland annat seger i CIC1* och andra plats i CCI2*. Var sexa i tyska Kreuths CCI3* den gångna helgen.
Aktuell: Anmäld till lång fyrstjärnig klass i polska Sopot i maj med målsättning att klara av ett kval till framtida mästerskap.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-