Sverige
23 november 16:58

Arvika Ridklubb är Årets ridskola

Ryttargalan 2022"En liten klubb med stort hjärta och kvalitet i varje detalj." Så lyder motiveringen bakom priset Årets ridskola som i år delas ut till Arvika Ridklubb.

Arvika Ridklubb är Årets ridskola
Kicki Ljosdal och Johanna Nilsson med ridskolehästen Jameson. Foto: Susanne Walström

Om bara några timmar öppnas portarna till onsdagskvällens stora hyllningsfest Ryttargalan på Grand Hôtel i Stockholm. Nu står det klart att priset till Årets ridskola går till Arvika Ridklubb. Priset presenteras i samarbete med Folksam på Ryttargalan ikväll.
– Helt fantastiskt! Det här är ett pris för alla här på ridskolan, säger ridskolechefen Kicki Ljosdal i ett pressmeddelande.

Årets ridskola, tävlingsarrangör och ridlärare i Värmland, tidigare utmärkelser i kommunen, och nu Sveriges bästa ridskola 2022. Prisregnet över värmländska Arvika Ridklubb tar aldrig slut. Förra året fick klubben också Svenska Ridsportförbundets kvalitetsmärkning.

– Vi har ett väldigt stort engagemang bland medlemmarna och vi nöjer oss inte, vi vill hela tiden bli bättre och det gör det kul att engagera sig hos oss, säger Johanna Nilsson som har vuxit upp i Arvika Ridklubb och nu är tillbaka som ordförande.

Fyller en värdefull funktion

Hästis och knattis, motionsgrupper och träningsgrupper, läger och rehabridning och mycket mer – hos Arvika RK finns det något för alla.
– Verksamheten vilar på en stabil grund, vilket är en del i framgångsformeln, menar Johanna Nilsson.

– Vi har välutbildad personal som har jobbat länge, en fungerande styrelse, trygga hästar och en god ekonomi. Det gör det möjligt att hela tiden utvecklas och bli ännu bättre.

Årets ridskola är ett prestigepris på Ryttargalan.
– Med ridsporten som näst största ungdomsidrott i Sverige är Årets ridskola ett fint pris. Våra ridskolor fyller en värdefull funktion genom att skapa möjligheter för våra barn och ungdomar att växa, känna gemenskap och lära sig ta ansvar – det är viktigt för framtiden, säger Folksams vd och koncernchef Ylva Wessén.

Månar om ridskolehästarna

Ridskolechefen Kicki Ljosdal har jobbat hos Arvika ridklubb i 30 år.
– Vi har arbetat hårt och långsiktigt och vill hålla en superhög nivå, säger hon.

Ridskolehästarna är hjärtat i verksamheten.
– Vi gör allt för att de ska ha det bra. De går ute i flock och vi jobbar efter en röd tråd och ett tydligt system där alla känner igen sig. Det gör att de blir trygga och trivs på jobbet, fortsätter Kicki Ljosdal.

Årets ridskola utses av Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och utbildningssektion efter nomineringar. Priset är ett utbildningsstipendium på 40 000 kronor.

Nomineringen lyder:
”Arvika Ridklubb är en liten förening med stort hjärta och en kvalitetsmärkt ridskola av bästa märke som alltid jobbar för att bli ännu bättre. Ett föredöme för den svenska ridskolan och en stallbacke att återvända till, hela livet.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden