Hoppning
14 juni 2020 07:20

ATG Riders League drar igång igen

HoppspelATG Riders League har blivit populärt bland både ryttare och publik. Under 2019 tillförde ligan över en miljon kronor till svensk hoppsport. Nu drar ATG Riders League igång igen med årets andra omgång på Sundbyholm den 1 augusti. Förhoppningen är att finalen kan ridas i samband med Jönköping Horse Show.

ATG Riders League drar igång igen
Jörgen Larsson blev tvåa i ATG Riders League-finalen 2019. Foto: Roland Thunholm

ATG Riders League har blivit ett populärt tävlingsinslag sedan ligan startade 2019. Både för publiken och den stora gruppen ryttare som rider på högre nivå. I och med tävlingsstoppet fick ligan pausa, men nu när tävlingarna är igång igen trycker även ATG Riders League på start. Årets andra omgång avgörs i och med detta på Sundbyholm utanför Eskilstuna den 1 augusti.

– Vår förhoppning är att vi kommer kunna genomföra sammanlagt fem omgångar av ATG Riders League det här året. Dessutom planerar vi för en final i samband med Jönköping Horse Show, där de bästa ekipagen under hela årets liga får göra upp om totalsegern, berättar Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG, i ett pressmeddelande.

Totalt tillförde ATG Riders League över en miljon kronor till svensk hoppsport i prispengar och arrangörsbidrag förra året, och ATG och Svenska Ridsportförbundet beslutade därefter gemensamt om en fortsättning av ATG Riders League 2020.

– Jag är glad över att vi kan komma igång med ATG Riders League igen. Det går knappast att överskatta den långsiktiga betydelsen som den här serien har för utvecklingen av svensk hoppsport. Och det känns extra kul just nu när många av våra landslagsryttare kommer att tävla hemma i Sverige, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning.

Även ryttarna är glada över att ligan är tillbaka.
– Det är fantastiskt bra för hoppsporten. Med spelet breddar vi engagemanget och ju mer vi kan attrahera nya människor, desto större chans är det att vi kan få in nya hästägare och sponsorer till ridsporten, säger Adrian Cronin, en av ryttarna som synts flitigt i startlistorna för ATG Riders League, och placerat sig högt upp i resultatlistorna. 

ATG Riders League 2020
Kungsbacka Ridklubb 7 mars
Sundbyholms Horse Center Ryttarförening 1 augusti
Åby Ridklubb 29 augusti
Halmstad Fältrittklubb 26 september
Flyinge Hästsportklubb 3 oktober

Fakta ATG Riders League
Syftet med ATG Riders League är att tillföra tävlingar som blir lika utvecklande för unga satsande ryttare på erfarna hästar som för etablerade elitryttare på yngre, talangfulla hästar. Svenska Ridsportförbundet ansvarar för det sportsliga genomförandet. Nytt för 2020 är att tre heat blir på 1,35-nivå och två heat rids över 1,50-hinder. Men tävlingen är fortsatt skräddarsydd för ATG:s spelvarumärke V5. Man kan även spela Vinnare på varje heat och i Winning Round.
Källa: ATG Riders League

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden