Hoppning
18 februari 2020 16:00

Avelsboxen nästa för Cue Channa

Ny uppgiftDet blir inga fler mästerskap för Malin Baryard Johnssons tidigare topphäst Cue Channa, som nyligen kom tillbaka till Sverige. Efter att ha testat skimmelstoet på tävlingsbanan igen har ägarna tagit beslutet att istället satsa på avel.

Avelsboxen nästa för Cue Channa
Nu är det färdigtävlat för Cue Channa - stoet ska istället ägna sig åt avel. Foto: Roland Thunholm

Under senhösten kom Cue Channa (SWB, sto f-06 e Cardento-Robin Z, uppf Susanne Persson, äg Stuteri Arch) – som tillsammans med Malin Baryard Johnsson gått OS och EM – tillbaka till Sverige och sin tidigare ryttare. Planen var att ge stoet en mjukstart på tävlingsbanorna i spanska Oliva.

– Jag hoppas att vi kan hitta tillbaka till det vi hade innan. Det har ju gått en tid nu så vi får väl se hur det går, men det ska bli spännande att åka ner till Oliva och se var vi står tillsammans, sa Malin Baryard Johnsson till Ridsport i januari.

Sätts i avel

Men tävlingarna i Oliva gick inte helt enligt plan. Efter att ha gjort ett par starter kände Malin att Cue Channa inte mentalt är där hon ska vara på tävlingsbanan, utan det finns en osäkerhetskänsla.

– Jag känner henne så himla väl och vet att hon gör allt för mig, men hon litar inte riktigt på sig själv. Då tog jag och Charlotte (Söderström), det är vår häst, beslutet att vi släpper henne från sporten. Hon ska i stället in i avel och få bebisar, berättar Malin för TT.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden