Dressyr
28 maj 2020 16:52

Bachmann Andersen flyttar in hos norsk ryttare

FlyttEfter att det blev känt att även chefsberidaren på Blue Hors, Daniel Bachmann Andersen, lämnar sitt jobb har han fått ett flertal förslag om vart han ska ta vägen med sin verksamhet. Nu står det klart att det blir en flytt på cirka 15 mil, till norska Cathrine Rasmussens anläggning Kleppenhus.

Bachmann Andersen flyttar in hos norsk ryttare
Daniel Bachmann Andersen, här vid en clinic på Strömsholm 2019, flyttar in på anläggningen Kleppenhus i Danmark. Foto: Roland Thunholm

Daniel Bachmann Andersen har jobbat som chefsberidare på Blue Hors under sex år och haft stora framgångar – med Blue Hors Zack har han bland annat representerat Danmark vid EM och VM. Men viljan att starta eget fick honom nyligen att säga upp sig. Nu är det klart att flytten går till anläggningen Kleppenhus i danska Ebeltoft, skriver Eurodressage.

Det innebär att Daniel Bachmann Andersen och hans familj flyttar 15 mil norrut, där han kommer att hyra elva boxar, ett hus och en lägenhet till hästskötaren på en gård som huserar flera toppryttare. Kleppenhus ägs av norska Grand Prix-ryttaren Cathrine Rasmussen, som ridit flera internationella mästerskap.

Danska dressyrryttaren Mette Lubker Assouline finns också på gården under vissa perioder, tillsammans med sin franske make Michel Assouline, lagtränare för det amerikanska paradressyrlaget.

– Det är väldigt spännande tider, jag ser verkligen fram emot att samarbeta med de här toppryttarna, säger Cathrine Rasmussen till Eurodressage.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden