Dressyr
19 december 2018 08:53

Båda i toppen på samma procent när världscupen avgjordes

Tätt i toppDet var så tight det kan vara när världscupen i dressyr avgjordes på Olympia. Frederic Wandres tog slutligen segern och Minna Telde blev sjua.

Båda i toppen på samma procent när världscupen avgjordes
Foto: FEI/Jon Stroud

Tyska Frederic Wandres med Duke of Britain och brittiska hemmaryttaren Charlotte Dujardain med Hawtins Delicato red in på samma procent när det sjätte världscupkvalet avgjordes i London sent på tisdagskvällen.

De var över 80-streckecket med 80,030 procent, men högre poäng för det konstnärliga fällde avgörandet till tyskens fördel.

För 31-åriga Frederic Wandres från Tyskland B-trupp innebar kvällen personbästa. Han tog för bara ett par månader sin första världscupkval-seger, då i den västeuropeiska ligan.

Olympia, The London International Horse Show 2018
Mot personbästa och seger. Foto: FEI/Jon Stroud
Olympia, The London International Horse Show 2018
Charlotte Dujardin och Carl Hesters VM-häst Hawtins Delicato blev tvåa. Foto: FEI/Jon Stroud

”Förra december deltog vi i ’Louisdor Cup Finals for developing horses’ i Frankfurt och så som han har utvecklats sedan dess för att vinna två världscupkval är verkligen otroligt! Det säger mycket om denna hästs karaktär, förmåga och vilja”, säger Frederic Wandres i ett pressmeddelande om Duke of Britian (val, f 2007, e  Dimaggio-Rubinstein) som han har ridit i tre år.

Trea efter Charlotte Dujardin med Hawtins Delicato kom Hans Peter Minderhoud med Glock’s Dream Boy NOP. Minderhoud vann måndagens kortade Grand Prix (läs mer om det i tidigare artikel)

Minna Telde och Isac var det enda svenska ekipaget till start. De följde upp sin åttondeplats från Grand Prix med en sjundeplats i küren på 74,055 procent.

Täta tyskar

Tabellen toppas nu av trippelt tyskt. Leder gör fortfarande Benjamin Werndl och Dorothee Schneider på 65 poäng. Frederic Wandres klättrade till tredje plats på 50 poäng. Isabell Werth är direktkvalad till finalen i egenskap av reglerna världscupmästare. Max tre ryttare, inklusive titelförsvararen, från samma nation får slutligen delta i finalen i Göteborg.

Patrik Kittel, som alltså inte tävlade på Olympia, har fallit neråt i tabellen till plats åtta med 37 poäng och är fortfarande bästa svensk på listan.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden