Fälttävlan
23 mars 2022 11:13

Badmintondrömmen på väg att slå in

InternationelltHon debuterade femstjärnigt i höstas, efter att ha gjort individuell succé på EM. Då blev inte resultat som önskat, men nu ser det ut som om Sofia Sjöborg och hennes DHI Mighty Dwight får en ny chans i brittiska klassikern Badminton Horse Trials.

Badmintondrömmen på väg att slå in
Sofia Sjöborg har bland annat ridit hem ett EM-brons för young riders med Mighty Dwight. Foto: Privat

DHI Mighty Dwight (KWPN val f -05, e Labor’s Vdl Indorado-Havidoff) har hunnit bli 17 år och en rutinerad herre tillsammans med landslagsryttaren Sofia Sjöborg. I franska Pau blev det i höstas debut för ekipaget i femstjärnig klass, men resultatet blev inget godkänt kval efter att för många bommar fallit i hoppningen.

I en intervju i vintras sa Sofia Sjöborg att hon drömmer om att rida anrika Badminton i Storbritannien, där hon är stationerad. Nu ser det ut som om drömmen kan bli verklighet – ekipaget står visserligen på väntelistan men har nummer sex, vilket brukar räcka till en plats i det stora startfältet.

Inställt i två år

Badminton har alltid lockat de bästa fälttävlansryttarna i världen, och efter att ha tvingats ställa in tävlingarna på grund av coronapandemin under två år är det nu dags att släppa in publiken igen. Bland de anmälda finns bland andra regerande segraren från 2019, hemmahoppet Piggy March och hennes Vanir Kamira. Från värdnationen kommer även hela laget som vann OS-guld i somras, samt regerande europamästaren Nicola Wilson med JL Dublin.

Sofia Sjöborg är den enda svenska ryttaren som är anmäld i år, till tävlingarna som går 4-8 maj.

Lista över anmälda ryttare och hästar
Badminton Horse Trials

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden