Fälttävlan, Ridsport TV
7 maj 2018 11:19

Badmintonvinnaren pensionerad och avtackad efter snöpligt slut

AvtackningAvslutningen blev inte riktigt som tänkt, men likväl hyllades förstås Badmintonvinnaren och VM-medaljören ordentligt när han officiellt tackades av.

Badmintonvinnaren pensionerad och avtackad efter snöpligt slut
Andrew Nicholson vann Badminton 2017. Foto: Kit Houghton/Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials

Andrew Nicholson och Nereo (val f 2000 e Fines-Golfi uppf Casa de Neves äg Sellar Deborah) har varit ett ekipage i över tio år. På sin meritlista har de bland annat ett VM-silver och flera framgångar i fyrstjärniga styrkeprov, som tre andraplatser i Burghley och seger i Pau. Kronan på verket var deras seger i prestigefyllda Badminton förra året, då Andrew Nicholson äntligen hamnade i topp efter inte mindre än 36 tidigare försök.

Fullföjde inte

Årets Badminton var deras avskedstävling. Efter terrängen, där Nereo tappade en sko, låg de snyggt till som tolva. I den avslutande inspektionen innan banhoppningen blev Nereo däremot skickad till holding box och ryttaren beslöt sig då för strykning.

”Han tappade en sko igår, han börjar bli gammal och benen i hovarna är inte så tuffa som de brukade vara”, säger Andrew Nicholson till Horse and Hound.
”Saker gick inte riktigt som jag hade velat, men tävlingen han gjorde i går (i lördags) var utmärkt och förhoppningsvis är det vad folk kommer att minnas honom för”.

Även om det inte blev någon avskedsbanhoppning eller en placering i tävlingen blev det givetvis stående ovationer när Nereo som planerat tackades av inför publiken och sa farväl till de stora banorna. Nereo stannar hos familjen och Andrews dotter Lily ska framöver rida det pensionerade fälttävlansesset.

Badminton bjuder på en film med ekipagets höjdpunkter från tävlingen 2017:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden