Avelsnyheter
16 mars 2018 09:51

Barnbarn till Butterfly Flip på auktion

Barnbarn till Butterfly Flip på auktion
Ett blivande barnbarn till Malin Baryard Johnsson tidigare storstjärna Butterfly Flip auktioneras ut i helgen. Foto: Roland Thunholm

Närmare 20 toppstammade hoppembryon kommer under helgen att auktioneras ut vid Zangersheides ET-auktion. Här återfinns hingstar som Kannan, Cornet Obolensky och Diamant de Semilly på var och varannan plats i härstamningarna, och det finns ofödda avkommor både till Big Star och Don VHP i auktionskatalogen.

Välkända svenska namn i härstamningarna är även namn som Casall som har en blivande avkomma med ett Contender-sto, och Tornesch som är den blivande morfadern till ett föl efter Untouchable.

Allra flest svenska ögon på sig tode dock det blivande fölet med Malito de Reves (Cumano-Maguet du Manoir) som pappa och Elle Flip de Muze Z (e Elvis ter Putte) som mamma. Mormodern är nämligen ingen mindre än Butterfly Flip (SWB sto f-91 e Robin Z u Baderna xx e Moderne xx, uppf Kristina Larsson) – hela Sveriges Flippan som tillsammans med Malin Baryard Johnsson en gång i tiden var en av världens främsta hopphästar.

Flippans namn är idag dessutom högaktuellt på de internationella hopparenorna genom hennes dotter Flip’s Little Sparrow (SWB f-06 e Cardento, uppf Kristina Larsson) som tillsammans med Stephanie Holmén går från klarhet till klarhet – så embryot kommer med all säkerhet att locka flera intressenter att lägga bud.

Auktionerna startar på lördag den 17 mars klockan 09.00, och startbudet på alla embryon är satt till € 3000 – cirka 30 000 kronor. Auktionenerna avslutas tisdag 20 mars klockan 20.00.

Auktionskatalogen hittar du här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden