Hoppning
6 juli 2021 10:34

Beezie Madden tackar nej till OS – Springsteen en av de uttagna

OS i TokyoDet blir inget OS för Beezie Madden. Tioåriga Garant är inte redo, enligt ett inlägg från den fyrfaldiga OS-ryttaren."Han är frisk och mår bra, men inte riktigt redo för OS. Vi måste sätta hans intressen i första rummet", skriver Beezie Madden. Nu är laget för USA uttaget.

Beezie Madden tackar nej till OS – Springsteen en av de uttagna
Beezie Madden vill inte bli uttagen till OS denna gång, meddelar hon. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Beezie Madden fanns med bland de tio namn som kan komma att hamna i USA:s olympiska lag. Men nu har hon bett att få utgå från den listan. Tioåriga Garant är inte redo, meddelar hon. ”Vi tror alla på Garants framtid som en mästerskapshäst, men vi vet att det inte är dags ännu. Vi hatade att behöva göra våra lagkamrater besvikna, men det enda som är viktigare än teamet är hästen”, skriver Beezie och John Madden på sitt officiella konto på Instagram.

Beezie Madden och Garant hoppade i Nations Cup i Rotterdam men fick fem fel och avböjde att rida andra rundan.

Det amerikanska laget består av Kent Farrington och Gazelle, Laura Kraut och Baloutine, Jessica Springsteen och Don Juan de Donkhoeve samt McLain Ward med Contagious.

I kväll sänder Ridsport ett videoreportage från Beezie Maddens anläggning i USA. Det blir också ett längre reportage med massor av bilder.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden