Dressyr
13 juli 2019 11:00
Ridsportplus

Biljettsystem ger tomma dressyrläktare

Falsterbo Horse ShowNär unghästfinalerna i dressyr avgjordes under torsdagen och fredagen var läktarplatserna slutsålda. Trots det gapade stora delar av läktarna tomma och många dressyrentusiaster fick istället trängas runt banan för att alls få en skymt av finalisterna. Dressyrens tävlingsledare Emelie Brolin vill nu se över biljettsystemet till nästa år.

Biljettsystem ger tomma dressyrläktare
Undre fredagens 4-årsfinal var det knappt halvfullt på läktaren - men biljetterna var slutsålda. Foto: Pernilla Hägg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Intresset inför finalerna var stort, men långt ifrån alla kunde se ritterna. Särskilt glest var det under 4-åringarnas final.
– Det är vansinnigt, det är fjärde året det ser ut så här på dressyrarenan. Fast publiken finns här. Arrangören måste göra någonting åt detta för det är inte kul varken för publiken eller ryttarna, säger uppfödaren och domaren Ulrica Jacobs, som menar att kombinationsbiljetterna, som ger läktarplats på både dressyr- och hopparenan, är boven i dramat.

Dressyrens tävlingsledare Emelie Brolin håller delvis med.
– Jag vill börja med att säga att jag inte tycker det var så glest, under 5-åringarnas final var det i stort sett fullsatt. Skälet att det ibland finns tomma platser på utsålda läktare är att de som köpt kombinationsbiljetter ibland prioriterar de andra banorna eller går och shoppar eller äter, säger Emelie Brolin, som dock håller med om att det blir en smula problematiskt för dressyrens del.

Vill undvika krockar i schemat

– Jag vill ju så klart ha fulla läktare och är väl medveten om att en del tycker det här är problematiskt. Jag kommer tillsammans med Jana Wannius att sätta mig ner och se över systemet till nästa år. Det kan handla om att göra ännu fler justeringar i tidsschemat för att undvika krockar, vi är som arrangörer självklart måna om att tävlingen ska bli så bra som möjligt för alla, säger hon.

Ulrica Jacobs tycker det bästa hade varit att helt skrota systemet med kombinationsbiljetter.
– Det är inget kul att komma hit och mötas av slutsålda läktarplatser, som ändå gapar tomma – då vänder folk som särskilt kommit för dressyren, säger hon.

Lockar med clinic

Inför söndagens dressyrklasser arrangeras en tidig morgonclinic med dressyrnestorn Jan Brink, som Emelie Brolin hoppas ska fylla läktarna redan från klockan 9.
– Vi startar med clinicen och hoppas det gör att publiken är på plats i god tid, så det första tävlingsekipaget för dagen får uppleva hur fantastisk och framförallt stor dressyrpubliken här i Falsterbo är, säger Emelie Brolin.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden