Hoppning
11 september 2022 16:46

Blågul besvikelse i EEF Nations Cup-finalen

Det var ett taggat svenskt lag som gick in i EEF Nations Cup-finalen i Warszawa på söndagen. Men istället för ärevarv slutade det i en tredjeplats från slutet. Vann gjorde ett starkt Italien.

Blågul besvikelse i EEF Nations Cup-finalen
Erica Swartz och Madonna stod för Sveriges enda nolla. Foto: Roland Thunholm

Förutom en prestigefylld titel stod totalt två miljoner kronor på spel i den fyrstjärniga Nations Cup-finalen i Polens huvudstad på söndagen.
– Många nationer har extremt spetsade lag på plats, men vi ska visa att vi kan matcha dem. Vi har ett jättestarkt lag, sa assisterande förbundskaptenen Ann-Catrin Carlsson inför finalen.

Men det var inte svenskarnas dag. Erika Lickhammer van Helmond fick inte alls till det med Hesjedal NL, som tidigare visat fin form i serien. Erica Swartz välhoppande Madonna satte en nolla i första rundan och fick ett nedslag i andra, och Irma Karlsson fick en bom ner i vardera rundan med Chacconu. Fredrik Spetz och hans stjärnhäst Flanagan fick inte heller styr på detaljerna utan slutade på fyra plus åtta fel. Det blev totalt 24 fel för Sverige, som slutade nia av elva lag.

Vann gjorde Italien som slutade på totalt fyra fel,  Starkast var Lorenzo de Luca som stod för en dubbelnolla tillsammans med Scuderia 1918 Highlight W. Irland blev tvåa på åtta fel medan Österrike red in som trea med 12 fel.

– Erica gjorde det väldigt bra med Madonna när hon red noll plus fyra, två jättefina rundor. Och jag tyckte också att både Irma och Fredrik var bra. Sedan var det svårt för Erika för det var ösregn, mycket paraplyer på läktaren som dessutom låg väldigt tajt och nära. Han blev lite rädd och spänd där och det satt i till runda två. Lite mycket ups and downs, men man får se till erfarenheterna och de är som vanligt värdefulla, säger Ann-Catrin Carlsson efter dagens final.

Att bygga ekipage som kan gå vidare upp till femstjärnigt både individuellt och i lag är förutom resultat och genomförande något landslagsledningen fäster stor vikt vid i EEF-serien.

Resultatlista EEF Nations Cup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden